Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Davutoğlu'ndan Selahattin Demirtaş'a 'kurdele' yanıt

        HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'Keşke kurdeleyi kesenler arasında bizde olsaydık' sözlerine yönelik konuşan Başbakan Davutoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte Hakkari Havalimanı'nı açtık. Ama bu havalimanı planlanandan iki yıl gecikmeli açıldı. Demirtaş "O kurdeleyi kesenler arasında keşke bizde olsaydık" diyor. Keşke sende yürek olsaydı da iş makinelerine saldıranlara karşı 'Burayı Kürtler kullanacak' diyebilseydin, keşke sende yürek olsaydı da artık silaha, teröre yer yok diyebilseydin, keşke yürek olsaydı da Yasin Börü'yü katledenleri kınayabilseydin." dedi.

        Davutoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

        "BUNU SORMAYA KİM CÜRET EDEBİLİR?"

        Diyorlar ki 'Diyanet'i kapatacağız'. Bu yaklaşımın Kürt versiyonu HDP diyor ki, 'Diyanet'i kaldıracağız. Allah Kürtçe bilmiyor mu? diyor. Bunu sormaya kim cüret edebilir. Pensilvanya'ya vuruyorsunuz ses HDP'den geliyor, CHP'ye vuruyorsunuz ses MHP'den geliyor.

        HDP Eş Genel Başkanı 'Evet Ermenilere soykırım yapılmıştır, Kürtler de yapmıştır, özür dileriz' dedi. Ak Parti'yi engellemek için her türlü örgütle işbirliği yapıyorlar. Destek beyanları gelmeye başladı. HDP'ye Fransa Komünist partisi destek veriyor.Bir grup aydın destek beyanında bulundu. Herkes herkesi destekleyebilir. HDP söz konusu olduğunda bütün gruplar birleşiyor bir bakıyorsunuz paralel örgütün temsilcisi Diyarbakır'da HDP temsilcisi ile görüşüyor.

        "DEMİRTAŞ "KEŞKE BİZDE OLSAYDIK " DEDİ AMA..."

        Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte Hakkari Havalimanı'nı açtık. Ama bu havalimanı planlanandan iki yıl gecikmeli açıldı. Demirtaş "O kurdeleyi kesenler arasında keşke bizde olsaydık" diyor. Keşke sende yürek olsaydı da iş makinelerine saldıranlara karşı burayı Kürtler kullanacak diyebilseydin, keşke yürek olsaydı da artık silaha teröre yer yok diyebilseydin, keşke yürek olsaydı da Yasin Börü'yü katledenleri kınayabilseydin. Bizde öyle yürek var ki herkesi içine alır.

        "HALA SİLAHI BIRAKMAYIP..."

        Onlar çözüm sürecini engellemeye çalışır ama Ak Parti çözüm sürecinin hamisidir, en önemli garantisidir. Hala silahı bırakmayıp, silahla tehdit edenlere en güzel cevabı siz verirsiniz. HDP diyor ki 'Ya bizim baskılarımıza boyun eğin ya da bu şehirden gidin'. Siirt ne kadar Arapların Kürtlerinse, İstanbul'da o kadar bizimdir diyecek misiniz? İstanbul, Konya, Muğla, Rize, Siirt, Hakkari, Şırnak bizim mi? Kudüs bizim mi? Bizim davamız bu.

        "HDP BUNA SES ÇIKARMADI"

        HDP bir anda Kobani'de tavır değiştirdi. Biz 197 bin Kobanili kardeşimizi ülkemize Allah için, Kürtlere, Araplara, Türklere olan sevdamız için aldık. Kılıçdaroğlu 'Bunları geri göndereceğiz' diyor. Ama buna Demirtaş'tan ses yok. 'Biz Kürtleri vermeyiz' demiyor. Biz kardeşlerimizi zalime teslim etmeyiz.

        BAŞBAKAN TUNCELİ'DEN DE SESLENDİ

        Başbakan Ahmet Davutoğlu Tunceli mitinginde; "CHP'nin 33 ilde, MHP'nin 45 ilde milletvekili yok" diyerek, Türkiye'nin her yerinde giden tek parti AK Parti'dir" dedi.

        İşte Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

        7 Haziran'da kutlu bir yürüyüşün önemli bir aşamasındayız. Yeni Türkiye'yi anlayacak en önemli illerden biri de Tunceli'dir.

        Biz AK Parti hareketi olarak devletin, milleti adam edeceği anlayışı yerle bir ettik.

        28 Şubat'ın kalıntılarını, 2002'den bu yana AK Parti sildi.

        Biz 12 İmam'ın yolunun yolcusuyuz. Biz kimseye inancından dolayı ayrımcılık yapılmasına izin vermedik.

        Olağanüstü hal buralarda halkı çok bezdirmişti.Olağanüstü hali biz kaldırdık.

        Şimdi derin devletle HDP el ele. Derin devletin eliyle eskiden darbecilere öncülük etmiş olanlarla HDP, CHP, MHP yan yana.

        Halka bidon kafa diyen bir gazeteci, geçenlerde yazdığı bir yazıyla HDP'ye oy istiyordu.

        Bu memlekette Türk, Kürt, Alevi, Sünni ayrımı olmayacaktır. Buna kararlıyız. Dersim'den çağrıda bulunuyorum, Alevi vatandaşlarımızın üzerinden yürütülen her türlü istismara karşıyız.

        CHP'nin 33 ilde, MHP'nin 45 ilde milletvekili yok. Türkiye'nin her yerinde giden tek parti AK Parti'dir.

        Biz Tunceli'ye verdiğimiz sözleri birer birer yapacağız.

        Bir müjdeyi burada ifade etmek isterim. Eski hastane yeni yerine taşındı. Eski hastane ağız, diş sağlığı olarak Dersimlilere hizmet etmeye devam edecek inşallah.

        Erzincan-Pülümür yolu da yapılacak.

        HDP ne kadar provokasyon yaparsa yapsın çözüm sürecini mutlaka başarıya ulaştıracağız.

        Seçim sonrasında Tunceli Üniversitesi'nin adını Munzur Üniversitesi olarak değiştireceğiz.

        En geç 2016'da doğalgaz Tunceli'ye gelmiş olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ