Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Emekli 3 komutan, Vatan Partisi'ne katıldı

        Kurthan DEMİR-İSTANBUL

        3 emekli asker, 19 Mayıs günü düzenlenen bir törenle partiye üye olduklarını İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen bir basın toplantısıyla duyurdu.

        Emekli Albay Ahmet Yavuz, "İki arkadaşımla birlikte partiye katıldım. Cumhuriyetimizin yıkıma uğratıldığını görüyorduk. Milletin bütünlüğü, ülkenin bekası, halkın sürdürülebilir refahı ve demokratik yaşam günümüzde tehlike altındadır. Buna karşı durmak bir görevdir. İç ve dış barışımız, özgür düşünce, laik yaşam, bilimsel eğitim tehdide maruz bırakılmıştır. Hukuk yerlerde sürünmektedir. Etnik kimlikler ve mezhepsel ayrıcalıklar baş tacı, Türk kimliği hatta insan olmak ayaklar altındadır" dedi.

        Akfidan, "Üretim yerini sadece ticarete bırakmıştır. Milli varlığın koruyucusu ve devletin omurgası olan ordu kötürüm edilmiştir. Bütün bunları tersine çevirebilmek için bir odak yaratılması, bütün baraj ve bentlerden on kat daha önemlidir. Önümüzdeki anahtar Mustafa Kemal'in aklı ve bilimi rehber edinen felsefesidir'' diye konuştu.

        PERİNÇEK: KÖKLÜ BİR DEĞİŞİM OLACAK

        Çok sayıda askerin partisine katıldığını belirten Doğu Perinçek ise "Askerlerin, vatan için siyasete girmesi aslında Türkiye'nin önünde çok büyük, köklü bir değişiklik olacağını gösteriyor. Vatan Partisi'ne gelmeleri bu büyük atılıma hangi siyasal partinin önderlik edeceğini gösteriyor" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ