Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Rezidans cinayetinde akıl sağlığı yerinde raporu

        Ümraniye'de bir rezidansta oturan 35 yaşındaki Fatma Şerban'ı bıçak darbeleriyle öldürdükten sonra tatil yapmaya gittiği Çeşme'de yakalanan Köksal Şahin'in ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı duruşmanın görülmesine devam edildi.

        Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Köksal Şahin (33) ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti Köksal Şahin'in 'akıl zayıflığının' olup olmadığının belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine karar vermişti. Adli Tıp Kurumu'ndan gelen cevap yazısında cezai ehliyetinin tam ve akıl sağlığının yerinde olduğu belirtilen duruşmada Köksal, "Benim akıl sağlığım zaten yerinde" diye konuştu.

        DURUŞMA ERTELENDİ

        Duruşma sanık avukatının rapora karşı beyanda bulunması için ertelenirken Köksal Şahin davanın ilk celsesinde, "Olay günü boynumda asılı olan duayı koparıp lavaboya attı. Yüzü ve tavırları değişti. Anladığım kadarıyla ona cin musallat olmuş. Bana sert sert bakarak, mutfağa gitti ve elinde bıçakla yanıma geldi. Sonra bıçakla bana saldırmaya başladı. İleri geri boğuşurken bıçak kendi karnına saplandı. Sanki onu çarpan cinler beni de çarptı. Besmele bile çekemedim. Daha sonra beni bırakıp kendini doğramaya başladı. Sonra da yere düştü. Arapça bir şeyler söylüyordu. Can çekiştiğini gördüm kelimeyi şahadet getiremedi. Onun yerine ben getirdim. Yatak odasında bir çarşaf buldum ve sardım. Üzerini kapattım. Bir şişe içki içtim. Kapıyı açıp çıktım" şeklinde ifade vermişti.

        İDDİANAMEDEN

        Ümraniye'de bir rezidansta oturan Fatma Şerban'ın cansız bedeni geçtiğimiz yıl Eylül ayında komşuları tarafından bulunmuştu. Polisin olayla ilgili yaptığı soruşturmada cinayeti Şerban ile bir süredir beraber olduğu öğrenilen Köksal Şahin'in işlediği tespit edildi. Köksal Şahin'in binaya giriş ve çıkışı sırasında güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri, cinayeti onun işlediğinin delili olarak dosyaya girdi. Fatma Şerban'ı bıçak darbeleriyle öldürdükten sonra tatil yapmaya gittiği Çeşme'de olayın ertesi günü yakalanıp İstanbul'a getirilen Köksal Şahin hakkında "Tasarlayarak ve canavarca hisle eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ve "Nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme", "Hırsızlık" suçlarından da 8 buçuk yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ