Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Uyuşturucu cinayetinde inanılmaz bağlantılar!

        Mustafa ŞEKEROĞLU - Müslim SARIYAR / İSTANBUL ÖZEL HABER

        İstanbul Büyükçekmece'de Zindaşti'ye düzenlenen saldırı ile başlayıp Hollanda ve Panama'ya sıçrayan uyuşturucu hesaplaşmalarına yönelik yaşanan yeni gelişmelerle inanılmaz bağlantılar ortaya çıkmaya başladı. Birbiriyle bağlantılı gerçekleşen gerçekleşen cinayetlerin başlangıcı olan Naci Şerifi Zindaşti'ye yönelik saldırı 26 Eylül 2014'te yaşandı. Olayda Zindaşti'nin 19 yaşındaki kızı Arzu Şerifi Zindaşti, şoförü tarafından okula götürülmek üzere evden çıktıktan sonra 2 kişinin saldırısına uğramıştı. Silahlı saldırıda Zindaşti'nin 19 yaşındaki kızı Arzu Şerifi Zindaşti ve şoförü Devrim Öztunç (23) hayatını kaybetmişti.

        ÜRFİ VE SARALLAR'IN ADAMI GÖZALTINDA

        Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, cinayetle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 3 gün önce geniş çaplı operasyon başlattı. Farklı adreslerde eş zamanlı yapılan operasyonlarda uyuşturucu baronu Ürfi Çetinkaya'nın sağ kolu olarak geçen İran asıllı Ali G., Orhan Ö., Çetin K., Nizamettin Y. ve Sarallar'ın adamlarından Savaş S.'nin aralarında bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı. Ali G. ve Nizamettin Y. İstanbul Polisi tarafından 2004 yılında Urfi Çetinkaya'ya yönelik düzenlenen ‘Okyanus Operasyonu'nda gözaltına alınmıştı. Ali G.'nin, Çetinkaya'ya ait 110 kilogram eroini İran'dan Hollanda'ya götürmeye çalışırken yakalandığı ortaya çıkmıştı.

        AZMETTİRİCİLER VE TETİKÇİLER BELİRLENDİ

        Cinayet Büro Amirliği'nde sürdürülen soruşturmada, Zindaşti cinayetini azmettiren kişilerin gözaltına alınanlar arasında bulunan Orhan Ö. ve Çetin K. olduğu belirlendi. İddiaya göre Ürfi Çetinkaya'nın sağ kolu Ali G.'nin de bu saldırıdan haberi vardı. Kanlı hesaplaşmaya ilişkin yürütülen soruşturmada ortaya çıkan diğer önemli gelişme ise tetikçilerle ilgili yaşandı. Polis yaptığı çalışmada, Zindaşti cinayetinde yer alan tetikçilerin 22 Aralık 2014 tarihinde Küçükçekmece'de silahlı saldırı sonucu öldürülen Hacı Sezen Osman ve arkadaşı olduğunu belirledi. Ortaya çıkan ayrıntılarda, Zindaşti'ye gerçekleşen saldırıda, iki ayrı ekip yer aldı. Polis, gözcüler ve tetikçiler olarak yer alınan olayda diğer isimlerin de belirlenmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

        KÜÇÜKÇEKMECE NİŞANTAŞI'NA UZANACAK

        Büyükçekmece'de Zindaşti'nin kızı ve özel şoförünün öldürülmesinde yer alan kişilerin Küçükçekmece'de öldürülen Hacı Osman Sezen ve arkadaşının olması gözleri Nişantaşı'nda Vedat Şahin ve korumasına gerçekleşen saldırıya çevirdi. Polis, Sarallar'ın adamı olan Hacı Sezen Osman'ın öldürülmesinin ardından, Şahinler cinayetini mercek altına altı. İddiaya göre Sarallar'ın adamları Şahinler'in adamları tarafından öldürüldü. Bu olaydan sonra da Sarallar, Vedat Şahin saldırısını gerçekleştirdi. Olayla ilgili çok yönlü soruşturmaya devam ediliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ