Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kemal Kılıçdaroğlu: Ankara'daki beyler çatlasa da patlasa da asgari ücreti 1500 lria yapacağım

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin Kütahya mitinginde konuştu. İktidara gelirlerse asgari ücreti 1500 lira yapacağını belirten Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve iktidara yüklendi, "13 yıl önce oy verdiğiniz parti bu parti değil. O zaman diyorlardı ki 'biz halktan yanayız, biz mazlumdan yanayız, garip gurebanın partisiyiz'Şimdi ben Ankara'daki beylere seslenmek istiyorum; siz hangi hakla garip gurebanın yanında olduğunuzu söylüyorsunuz. Siz önce çıkın millete altın klozeti bir anlatın bakalım." dedi.

        Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkan satır başları;

        Kütahya'ya geldiğim için çok mutluyum yağışlı, güzel ve bereketli bir havada sizlerler beraber olduğum için çok mutluyum. Unutma Kütahya ben sizden, halktan birisiyim.

        Unutma Kütahya ben kul hakkı yemek nedir bilmem.

        Demek ki Başbakanlığa kapıyı beraber açacağız, demek ki mücadeleyi beraber yapacağız. Yeni, güzel ve huzurlu bir başlangıç yapacağız. Türkiye'yi şaha kaldıracağız.

        Yüzyılın projesini açıklmadım. Merkez Türkliye Projesi itiraz edemiyorlar. Bu proje yanlış diyemiyorlar ne diyorlar e ben bunu yazmıştım e yazmıştın neden yapmadın beni bekledin?

        Ben yapacağım. Türkiye'yi dünyanın en güçlü ülkesi yapacağım.

        "ANKARA'DAKİ BEYLER ÇATLASA DA PATLASA DA..."

        Asgari ücreti 1500 lira yapacağım dedim. Şimdi koro halinde bağırıyorlar. Beni işverenlere şikayet ediyorlar. Diyorlar ki, siz neden karşı çıkmıyorsunuz? Asgari ücretle çalışan milyonlarca kardeşime sesleniyorum; ayda 949 lira alıyorsun. Açlık sınırı 1349 lira. Yani sen açlık sınırının altında bir maaş alıyor sun. Senin derdini en iyi ben bilirim. Senin için asgari ücretini 1500 lira yapacağım.

        İtiraz ediyorlar bu para verilemez diye. Sen Saray'a para harcadın bu parayı veremezsin. Artık tuvalete giderken bile altın klozet kullanıyorsun. Sen işçinin halinden anlamazsın.

        Sözüm söz, Ankara'daki beyler çatlasa da patlasa da asgari ücreti 1500 lira yapacağım.

        13 yıl önce oy verdiğiniz parti bu parti değil. O zaman diyorlardı ki 'biz halktan yanayız, biz mazlumdan yanayız, garip gurebanın partisiyiz'

        "SİZ ÖNCE ÇIKIN MİLLETE ALTIN KLOZETİ BİR ANLATIN BAKALIM"

        Şimdi ben Ankara'daki beylere seslenmek istiyorum; siz hangi hakla garip gurebanın yanında olduğunuzu söylüyorsunuz. Siz önce çıkın millete altın klozeti bir anlatın bakalım.

        Bunun izahı yoktur. Bakın söylüyorum; Bunlar 2002'de sizden oy isteyen insanlar değil. Bunlar değişti, farklı bir sınıfın insanı artık. Bunlar ezilenleri, yoksulları savunmuyor artık. Bunlar sadece kendi ceplerini düşünüyorlar. Sadece ve sadece yandaşlarını düşünüyorlar.

        CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN BİLECİK MİTİNGİ

        CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu, Bilecik mitinginde önemli açıklamalar.

        Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarından satır başları;

        Hükümet sürekli yol yaptık diyor tabiki yapacaklar her hükümet yapıyor.

        Hükümetlerin asıl varlık nedeni şudur senin ülkende 17 milyon yoksul var mı yok mu? Yoksulluğu bitirdin mi bitirmedin mi?

        Yaşlı bir annemiz çok güzel bir ders verdi dedim ya yol yapıyorlar her hükümet yapar dedi ki o yoluda bizim paramızla yapıyorlar.

        Gelelim asıl konuya 13 yıldır iktidardalar kriz döneminde bile 17 milyon yoksul olmadı. Sağolsunlar izledikleri dış politika nedeniyle 2 milyon suriyeli var o nedenle 2 milyon Suriyeliye harcanan paramız var.

        Açlık sınırı geçen hafta açıklandı 1349 lira bunun altına emekli maaşı alıyorsanız gazimiz onun altında alıyorsanız oturup düşünmemiz lazım. Türkiye büyüyor ama istediğimiz oranda değil.

        Sayın Davutoğlu diyor ki; "Efendim biz hazineyi doldurduk Kılıçdaroğlu gelip millete dağıtacak."

        Maliye Bakanı da geliyor diyor ki; "Biz de para yok ki dağıtacak Kılıçdaroğl bunlar ülkeyi yönetemiyor şimdi hangisi doğru söylüyor.

        Emekliye iki maaş ikramiye önceden itiraz ettiler şimdi diyorlar ki Kılıçdaroğlu bunu bir maaş için söyledi her yıl her zaman olmayacak sevgili Bilecikliler çıkaracağımız ilk kanun her yıl bayramlarda emneklilere çift ikramiyew verilecek Milletvekili emeklisi hariç bütün emekliler alacak kardeşim.

        Sözüm söz refahı tabanı yayacağım emekli bu ülkede güzel yaşayacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ