Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hayal dolandırıcıları! / Tülay Acar'ın ÖZEL HABERİ
        1

        "Ne zengin fakir ne sen ben ayrımı olsun, kış gününde insanın sığınabileceği bir evi olsun" Tek istedikleri başlarını sokabilecekleri bir evdi. Ama güzel başlayan rüya kabusla bitti. Kimisi banka kredisiyle kimisi eşinden dostundan aldığı borçla bir ev satın almak istedi. Ancak yıllardır hayalini kurdukları o evlere kavuşamadılar.

        2

        "Öğretmenim, emekli oldum 30 yıl ülkemin dağında taşında görev yaptım. Belli bir birikim elde ettim. 200 bine iki daire aldık. Aldığım daireyi, oğlumun düğünü oldu ona hediye ettim. En mutlu günlerini orada yaşayacaklardı, fakat malesef umutlarımız yıkıldı. Benim 1.700 TL maaşım var. Ben artık evime ekmek götüremez durumdayım"

        3

        "Esenyurtta yapılan konutlar cazip konutlardı. Alt yapısı olmayan belli bir projesi olmayan konutların satılması mümkün değildir ve alırken de mutlaka ruhsatı vardır diye düşündük. Bizi dolandıranlar altlarında lüks arabalar en iyi yerlerde geziyorlar"

        4

        Konut mağdurlarının avukatı Orhan Boran konuyla alakalı şunları söyledi: Olmayan konutların belkide yapılmayacak konutların peşine satılması gibi bir hayali daire satışı sözkonusu. Mahkemeler paranın iadesi kararını veriyorlar fakat bu kararın uygulanmasında sıkıntı var. O da şu; şirketlerin üzerine genelde mal varlığı olmuyor dolayısıyla kazandığınız parayı talep edemiyorsunuz. Ya da firma bilerek iflas erteleme davası açarak kendisini iflas erteleme kararıyla güvence altına alıyor.

        5

        Mağdurlar firmalara o kadar güven duydular ki kat izni var mı yok mu araştırmaya bile gerek duymadılar...

        6

        Şık tanıtım ofislerinde maketten seçerek aldılar evlerini ancak iddialarına göre o maketler birer kandırmacaydı.

        7

        "Ben de emeklerimin hepsini buraya verdim. Yaklaşık benim 30 yıllık emeğimi buraya gömdüm. Bizim yanıldığımız nokta ünlü aktörleri reklam yüzü olarak kullandılar ve bizi kandırdılar"

        8

        "Hayali ihracat gibi hayali satış yaptılar bize. Yasal yapılması gereken kat sayısı 20 katken bize 30. 35. katlardan daireler sattılar"

        9

        "Babam ve ben iki daire için 500 bin TL nakit para verdik. İnşaatımız 2012'in Aralık ayında teslim edilecekti fakat teslim olmadı. Oraya gidiyorsunuz gayet şık bir ofis, örnek daireler yapmışlar onları geziyorsunuz, maketten size gösteriyorlar daireleri gösteriyorlar"

        10

        "Yargı önünde hala hesap vermediler, hesap vermelerini istiyoruz. Burada yüzlerece ailenin mağduriyeti var"

        11

        "O zaman 44 kat yapılıyor diye söylediler, ama zannedersem 11 katı bile geçmiyor"

        12

        Yaklaşık 5 yıldır evlerini almayı bekleyen aileler yargıya başvurdu. Ancak bir hayal kırıklığı daha yaşadılar. Dava sürecinden hala bir sonuç çıkmadı.

        13

        Peki şimdi ne olacak, Konut mağdurları ödedikleri paraları geri alabilecekler mi? ya da evlerine kavuşabilecekler mi? Kimse bilmiyor. Firmalar genelde topu belediyelere atıyorlar diyen Boran, "Belediye gerekli ruhsatı vermedi, imar problemi oldu" şeklinde ifadelerle kendilerini savunduklarını dile getirdi.

        14

        Ve diğer konut mağdurları... Satın aldıkları ev onlarca kişiye daha satıldı. Dava süreci yaklaşık 22 yıldır sürüyor.

        15

        "14 daire 18 kişiye satılıyor. Tapuda bizim hisseleri görmemiz mümkün değil fakat bu hisseler parçalanıyor böylece başka kişilerede satılabiliyor. İstedikleri kadar kişiye satabilirler. Vurguncular dolandırıcılar için bu mükemmel fırsat. Binlerce kişi mahkemelerde bu şekilde sürünüyor. 22 yıldır çok yıprandık. Aileler daire almadan önce iyice araştırsınlar"

        16

        "Aynı evi iki üç kişiye satmışlar bizim bir suçumuz yok, bizim suçumuz bunlara inanmak"

        17

        "İşler ters gidince anlıyorsunuz ki orta da bir çok hissedar var, bu hisselerde daha sonradan fesedilince müşteriler ortada kalıyor.

        18

        "Devlet büyüklerimizden bu işi biraz daha hızlandırmalarını bize ait olan dairelerin tarafımıza teslim edilmelerini istiyoruz"