Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Selahattin Demirtaş mizahçılarla bir araya geldi
        1

        HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, mizahçılarla biraraya geldi.

        2

        "Selo ile Mizahçıların Buluşması" konulu toplantı Beyoğlu'ndaki bir restoranda düzenlendi.

        3

        Selahattin Demirtaş toplantıya eşi Başak Demirtaş ile birlikte katıldı.

        4

        Konuşmasından hemen önce, mizahçılar Selahattin Demirtaş için "gazoz açılışı" yaptı.

        5

        Demirtaş, mizahçıların getirdiği üzerinde "Açılış", "Büyük açılış" yazan iki şişe gazoz açıldığı sırada konuştu.

        6

        .Demirtaş, "HDP olarak aslında partinin ismini söylemeyeyim gönlümde yatıyor da, tarafsızlığım bozulmasın diye. Büyük hizmetler yaptık memlekete. Açmak da bizim hakkımız. Arkadaşlarla birlikte bugün bu büyük açılışı da gerçekleştirelim. Memlekete hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

        DHA

        7

        "Demek ki bir suç işliyorsunuz"
        Selahattin Demirtaş, Cumhuriyet gazetesinde MİT tırlarına ait olduğu belirtilen fotoğrafların yayımlandığının hatırlatılması üzerine, şunları kaydetti:

        8

        "İlk günden beri biz bunları söyledik, hep tekrarladık. Bunlar yaşandı Türkiye'de. Her şey seçim sonrası artık belli olacak. Bütün bu suçlar, günahlar örtülecek mi yoksa bu suçları işleyenlerle ilgili en azından bir yaptırım uygulanacak mı?

        9

        HDP'nin başarısına bağlı. Matematik olarak da öyle. HDP başarılı olursa Türkiye'de suç işleme özgürlüğü ortadan kalkar, iyi bir anayasaya kavuşuruz ve herkes geçmişte, yakın zamanda işlediği bütün suçlardan adil bir şekilde sorumlu tutulabilir.

        10

        HDP, başarılı olamazsa 8 Haziran'da daha korku ve baskı ortamının arttığı bir Türkiye'ye uyanabiliriz diye biz tedirginiz."

        11

        Türkiye, Suriye'deki gruplara silah yardımı yapmak istiyorsa bunun yasal, resmi yol ve yöntemleri olduğunu belirten Demirtaş, "İlaç kutularının altına saklayarak gönderiyorsanız, demek ki bir suç işliyorsunuz.

        12

        Parlamentodan karar alır, alenen açık bir şekilde resmi bütçeden para harcayarak yaparsınız, resmi sorumluluğunu da üstlenirsiniz bunu.