Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan Van'da önemli açıklamalar

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin Van mitinginde konuştu. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a yüklenen Davutoğlu, Ak Parti'nin Tunceli mitinginden dönerken 3 kız çocuğunun HDP binasının önünde saldırıya uğradığını açıkladı. HDP binalarına yapılan saldırıları kınadıklarını hatırlatan Davutoğlu, "Daha şimdiye kadar ne Demirtaş'tan ne HDP'den ne özgürlükçü geçinen aydınlardan Ak Parti'lilere yapılan saldırılara tek bir kınama gelmedi." diyerek tepki gösterdi.

        Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan satır başları;

        Bizim siyasetimiz birlik siyasetidir, her yerde omuz omuzayız.

        Aziz Ak Gençlik, size hitaben söylüyorum, dün muhteşem bir miting yaptık Malatya'da. Bir kadeşimiz maalesef miting dönüşü vefat etti. Hepinizden Öztürk Yıldırım kardeşim için bir Fatiha okumanızı rica ediyorum. Bir kadeşimiz de Selçuk kardeşimiz yoğun bakımda. Ona da dua edin.

        Aslında Türkiye'de 2 siyaset var. Bir; birleştiren siyaset. Türk, Kürt, sünni, alevi, laz, gürücü ayrım göstermeden herkesi insan olarak gören siyaset. Bir de herkesi ayıran parçalayan siyaset.

        Biz AK Parti olarak tüm parçalayıcı siyasetlerden sonra geldik. Dedik ki; kim olursa olsun, hangi etnik etnik ve meshebi temelde olursa olsun, bütün insanlar azizdir.

        Şiddete, teröre ve baskıya yönelik bir dil kullanıyorsanız yanlış bir yoldasınız demektir.

        Kudüs, Mescid-i Aksa'dır, Mescid-i Aksa da bizimdir ve bizim kalacak.Gezi olaylarıyla milleti şiddete mahkum bırakmak istediler.Türk'e yabancı CHP'yi Kürt'e yabancı HDP'yi bu millet iktidar yapar mı?

        12 Eylül zulmünün arkasında CHP'nin baskıcı zihniyeti vardı.Bizi bölmek isteyenlere karşı biz biriz diyerek 7 Haziran'da ders vereceğiz.

        "3 KIZ KARDEŞİMİZ HDP BİNASININ ÖNÜNDEN GEÇERKEN SALDIRIYA UĞRADI"

        Buradan meydan okuyorum Demirtaş'a da, onun arkasındaki çevrelere de, onu destekleyen aydınlara da sesleniyorum.

        Bakın bir olay anlatacağım. Dün Siirt'te bir miting yaptık. Mitingten çıktıktan sonra ben Tunceli'ye giderken bir haber geldi. Ak Gençliği 3 kız kardeşimiz Elif, Merve ve Yeter, bizim mitingten çıkıp HDP binasının önünden geçerken barbar birtakım zorbalar tarafından saldırıya uğradı.

        Bunlar hani kadına karşı şiddeti feodal dönem diye tenkit edip karşı şiddeti gündeme getirenler ki biz herkesten önce getirdik, şimdi cevap versinler.Bu barbar zorba erkekler HDP binasından çıktı ve bizim kız kardeşlerimize bacılarımıza saldırdılar.

        Hemen gerekli talimatları verdik. Buradan sesleniyorum, biz HDP binalarına saldırı yapıldığında hemen karşı bir tepkiyle kınadık. Daha şimdiye kadar ne Demirtaş'tan ne HDP'den ne özgürlükçü geçinen aydınlardan Ak Parti'lilere yapılan saldırılara tek bir kınama gelmedi.

        BU genç kızlara yapılan saldırıları kınasınlar. Bir tek Ak Parti'li dahi hiç kimseye saldırmadı. Eğer birileri bizim gençlerimize sadece Ak Parti'li olduğu için saldırırsa, dokunursa kıllarına, hesabını sorarız.Bu gençler Sarıkamış'ta yürüyen yiğitlerden daha az cesur değiller.

        Siirt'te dün bana bir bilgi verildi. Siirt'li 5 genç, kimisi 14-15 yaşlarında dağa kaldırılmış. Ve ailelerine şu mesaj gönderilmiş; ya bizi desteklersiniz ya da bu gençleri iade etmeyiz. Allah aşkına şimdi Demirtaş'a soruyorum; bunların karşısında net bir tavır alacak mı?

        DAVUTOĞLU KAYSERİ'DE: 3 DÖNEM KAZANMIŞ AK PARTİ KADROLARI ARA VERİR AMA...

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Kayseri mitinginde konuştu. Davutoğlu, "Papa ve bazı ülkelerin devlet başkanları, 'Türkler ve Kürtler soykırım yaptılar Ermeniler'e dediler. Bir baktınız HDP eş başkanı da destek verdi. Şimdi birçok batılı yayın organı HDP'ye destek için yayınlar yapıyor. Yani öyle bir uluslararası manipülasyon var ki aynen gezi dönemi gibi. Gezi nasıl uluslararası çevreler, o uluslararası medya kuruluşları Türkiye'yi kaosa sokmak için yayın yaptılar, şimdi de aynı yayını yapıyorlar" şeklinde konuştu.

        Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

        Birinci parti olmazsanız "istifa edecek misiniz" diye soruyorum, cevap vermekten kaçıyorlar.

        Gelip burada konuşmak kolay herkes gelip iddiasını ortaya koysun.

        Niyetlerini zirvede oturan AK Parti'yi zirveden indirmek. Biz her zaman büyük düşünürüz. 3 seçim kazanmış AK Parti kadroları bir dönem ara verir ama 12 yıl seçim kaybetmiş Bahçeli ayrılmayı düşünmüyor.

        Sayın Bahçeli'nşn 2002'de başbakan yardımcısı olduğu dönemde namerde muhtaçtık şimdi Türkiye'nin ilk milli uçağını yapıyoruz. Milliyetçilik lafla olmaz cumhuriyetçilik lafla olmaz çalışarak olur.

        Kılıçdaroğlu, Türkiye Merkez Ülke diye bir proje üretmiş biz bunun 15 yıl önce kitabını yazdık.

        Pensilvanya'ya vuruyorsun ses HDP'den çıkıyor, HDP'ye vuruyorsun CHP'den çıkıyor işbirliğini görüyor musunuz?

        Biz bir kez meydana çıktık mı baş veririz ama al bayrağı vermeyiz, baş veririz baş eğmeyiz. Biz Allah'tan başka kimsenin önünde eğilmeyiz. Bize karşı şer cephesi kurup koalisyon hesabı yapıyorlar, 6 yanlıştan bir doğru çıkar mı? Dünya karşımıza geçse de millet ve Allah bizden yanadır.

        Bunların maskeleri bir bir düşüyor. Seçime giren HDP'ye sormak gerek silahla ne işin var?

        Şimdi duble yolları otobana çeviriyoruz. Bu millet kara trenleri mahkumdu hızlı trenleri kim getirdi? İnşallah Kayseri'yi Konya'ya hızlı trenle bağlayacağız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ