Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul'un Fethi, Erzurum'da temsili gemi ile canlandırıldı
        1

        Erzurum Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'un Fethi'nin 562'nci yıl dönümünü nedeniyle kent merkezinde kutlama programı düzenledi.

        2

        Etkinlikte, gemi görünümü verilen, üzerinde 'Recep Tayyip Erdoğan Başkumandan' yazılı otobüsü lise öğrencileri tekbir getirerek çekti.

        3

        Büyükşehir Belediyesi, bugün cuma namazının ardından Erzurum'un en işlek semti olan Cumhuriyet Caddesi'ni taşıt trafiğine kapattı ve İstanbul'un fethini canlandırdı.

        4

        Büyükşehir Belediyesi'ne ait hurdaya ayrılan bir halk otobüsü, Makine İkmal Dairesi'nde yapılan 3 günlük çalışma ile gemiye benzetildi.

        5

        Tarihi Ulu Cami önüne getirilen 12 metre uzunluğunda 4.5 metre genişliğindeki temsili gemi, önde Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Sekmen, yardımcıları ve alt belediye başkanları önderliğinde yavaş yavaş yürütüldü.

        6

        Spor Lisesi öğrencilerinin halatla çekerek götürdüğü gemiye Mehteran Bölüğü de marşlarla eşlik etti. Fatih Sultan Mehmet'i ise Erzurum'un en kıdemli ciritcilerinden olan 86 yaşındaki Baki Bayraktutan canlandırdı.

        7

        Kortejin en önünde ise Türk bayrağı bindiği kır atın sırtında dalgalandıran Baki Dede halkın ilgi odağı oldu.

        8

        Halatları çekerken "Allahu ekber" diye tekbir getiren, sayıları 150'yi bulan öğrencilerin çektiği ve üzerinde 'Recep Tayyip Erdoğan Başkumandan' yazılı temsili gemi Ulu Cami'den yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki Aziziye Parkı'na götürüldü.

        9

        Temsili gemi zaman zaman yola park edilen taşıtlar nedeniyle güçlükle ilerledi.