Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa ‘Öldürmüş olabilirim’ dedi 15 yıl hapse mahkûm oldu

        İsmet ACAR / BURSA

        Olay Bursa’nın Çirişhane Mahallesi’nde geçen yıl ekim ayında yaşandı. Emine Kuru (57), akşam eve gelen oğlu tarafından ölü bulundu. Çağrılan belediye hekiminin muayenesinin ardından şeker hastası olan Emine Kuru için normal ölüm ve defin raporu verildi ve kadın Hamitler Kent Mezarlığı’na defnedildi.

        Ancak uzun süredir karısıyla ayrı yaşayan ve onun oturduğu evin üst katında kalan emekli Mehmet Kuru (61), karısının öldüğünü ve toprağa verildiğini öğrenince karakola giderek, karısını kendisinin öldürmüş olabileceğini söyledi.

        Mehmet Kuru, polislere, “Eşimi ben öldürmüş olabilirim. Ayrı yaşıyoruz ve ben üst katında oturuyorum. Olay günü beni çamaşırlarını çalmakla suçladı, yüzüme vurdu ve tartıştık. Yere düştük. Dizimle üzerine bastırdım. Sonra da moral bozukluğuyla eve gitmedim. Öldüğünü ve toprağa verildiğini duyunca karakola geldim” dedi. Mezarı açılan kadının boğulduğu ve cinayet kurbanı olduğu ortaya çıktı. Kuru tutuklanarak cezaevine konuldu. Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ‘haksız tahrik altında yakın akrabayı öldürmek’ suçundan 24 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Mehmet Kuru hakkında ilk duruşmada karar çıktı.

        Duruşmada ölen kadının üç kardeşi, hem Kuru’dan, hem de defin raporunu veren doktordan şikâyetçi oldu. Sanığın çocukları ise tanık olarak dinlendi. Kuru, önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ardından suçun tahrik altında işlenmesi ve duruşmadaki iyi hali sebebiyle cezası 15 yıla indirildi. Emine Kuru’nun yakınlarının defin ruhsatı veren doktor için de ayrıca savcılığa suç duyurusunda bulundukları öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ