Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Zindaşti'nin kızı ve şoförü böyle vuruldu

        Mustafa ŞEKEROĞLU/İSTANBUL

        Görüntülerde tetikçiler, takip ettikleri cip Hadımköyışıklarda durunca içinde bulundukları kiralık araçtan iniyor. İki tetikçi saldırıyı gerçekleştiriyor. Kontrolden çıkan cip, yolun karşı yönüne geçiyor.

        MAFYA FİLMİ GİBİ CİNAYET

        Saldırıyla ilgili detaylar da ortaya çıktı.Türkiye-Hollanda-Panama üçgeninde yaşanan uyuşturucu hesaplaşmalarından ilki olan Zindaşti saldırısının azmettiricileri 2007 yılında polisin düzenlediği bir operasyonda gözaltına alınan İşadamı Orhan U. ve Çetin K. iddiaya görehalen Hollandada yaşayan ikili, Zindaştiyi öldürtmek için Türkiyede bir çeteyle 5 milyon dolara anlaştı.

        Azmettiricilerden parayı alançete saldırıyı planladı. Saldırıda yer alacak tüm çete üyelerine 5 bin dolar pay edildi. Cinayet için Hacı Osman Sezen ve Turgay Akartetikçi olarak tutuldu. Her bir tetikçiye verilen para ise 80 bin TL oldu.

        ZİNDAŞTİYE KOMŞU OLDULAR

        Organizatörler, önce Zindaştinin evinin yakınında ev kiraladı. Evde kalan 2 tetikçi ile orgazitörler, Zindaştinin evine geliş gidiş saatleri ile kullandığı istikametleri tespit etti. Bu süreçte tetikçi Hacı Osman Sezen, Ali G. ve Nizamettin Y., sahte pasaportla sık sık Hollandaya gidip geldi. Cinayetin ardındansa iki tetikçinin saklanması için iki ayrı kiralık daire tutuldu.

        Tetikçiler Sezen ve Akar olay günü, Zindaştinin cipinin evdençıktığını gördü. İçerisinde Zindaştinin bulunduğunu düşünüp takibe aldı. Cip, Hadımköy ışıklara geldiğinde ikili saldırıyı gerçekleştirdi. Zindaştinın kızı ile şoförü öldü.

        Ancak iki tetikçi, geçen yıl 22 Aralık'ta Küçükçekmece'de öldürüldü. Sezen ve Akar'ın öldürülmelerinden yaklaşık 5 aysonra Zindaşti saldırısının tetikçileri oldukları ortaya çıkarken, Hollanda'daki azmettiriciler Orhan U. ve Çetin K. hakkında arama kararı çıkarıldı.

        NİŞANTAŞINA UZANACAK

        Zindaşti saldırısının Sezen ve Akar tarafından yapılması gözleri Vedat Şahin ile korumasının öldürüldüğü saldırıya çevirdi.

        Sezen, Sarallar'ın adamı olarak biliniyor. İddiaya göre Sezeni Şahin Grubu'nun adamları öldürdü. Bunun üzerine Sarallar da Vedat Şahin'e yönelik saldırıyı gerçekleştirdi.

        Ancak polis ikinci bir ihtimal üzerinde de duruyor. Bu ihtimale göre; Sezen ve Akar'ın Zindaşti yerine kızı ve şoförünü öldürmeleri çetede rahatsızlık yarattı.

        Çete, 2 tetikçi hakkında ölüm emri verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ