Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Selahattin Demirtaş'tan HDP'nin Kazlıçeşme mitinginde önemli açıklamalar

        HABERTURK.COM

        Selahattin Demirtaş HDP'nin Kazlıçeşme mitinginde konuştu. "Milyonluk mitingle artık barajlar yıkılmıştır" diyen Demirtaş, sağduyu çağrısında bulunarak "Bu saatlerde Yenikapı'da da kardeşlerimiz toplanıyor. O halk bizim düşmanımız değil. Beraber yaşayacağız. Bunu unutmadan siyaset yapacağız." dedi.

        Biz artık ülkeyi yönetebilecek duruma geldik.

        Biz barajı tarumar ederek, yıkarak, diğer partilerin de önünü açmış olacağız.

        Mitinge gelen bazı kişilerin elinde hemTürkbayrağıhem de HDPbayrağıolduğu görüldü.

        İşte Demirtaş'ın konuşmasından satır başları;

        Sizler bu meydanda bir araya gelen bütün kardeşlerim, sokakta, mahallede nasıl yaşıyorsanız, hangi kimlikle, hangi yaşam tarzıyla, inançla yaşıyorsanız, o şekilde yaşamanın, var olmanın garantisi olduk.

        Çoğulcu bir demokrasi, çok kültürlü bir Türkiye'yi görünür hale getirmenin, 7 Haziran'da bunun zaferini ilan etmenin hazırlığını yapıyoruz. Ve bütün renkleriyle Kazlıçeşme Meydanı gibi olsun istiyoruz bütün Türkiye.

        Türküsüyle, halayıyla, horonuyla, bütün Türkiye'de bayram olsun istiyoruz, düğün olsun istiyoruz 7 Haziran'da. Öylesine çirkin bir politikayla Türkiye'yi kutuplaştırdılar ki, birbirimize selam veremeyecek hale gelelim istediler. Ama biz bu oyuna tuzağa düşmedik.

        Bu meydanda her dinden her kimlikten insan var. Nasıl bu meydanda bir araya gelebiliyorsak, çoğulcu bir demokrasiyi var edeceğiz.

        Önce yaralarımızı saralım, biribirimizin yarasına biz dokunalım. Yaralarımıza merhem olalım dedik, HDP o merhemin, o ilacın adıdır.

        Daha geçen yıla kadar, bu ülkenin cumhurbaşkanı "Cesaretiniz varsa parti olarak seçime girin diyordu" İşte bak cesaretimiz varmış. Tutturdular üst akıl bunları yönetiyor dediler. Evet bizde bir akıl var, üst akıl değil ortak akıl yönetiyor HDP'yi. Kazlıçeşme meydanı bunun ispatıdır.

        Bu saatlerde Yenikapı'da da kardeşlerimiz toplanıyor. O halk bizim düşmanımız değil. Beraber yaşayacağız. Bunu unutmadan siyaset yapacağız. Bunu söyleyecek yürekleri yok maalesef. HDP'ye gönül vermek bunların nazarında vatan hainliği. Biz sağduyulu hareket etmemiş olsaydık, Türkiye'de her gün kan dökülen bir seçim yaşanacaktı Allah korusun.

        Bugün cumartesi annelerinin 20. yılı. Yüreği bu savaşta yanmış asker, polis anneleri, gerilla anneleri bütün acı çekmiş anneler barışı hak ediyorlar. HDP'nin başarısı demek barışın başarısı demektir.

        7 Haziran akşamı barışı hak eden herkese zafer armağan etmek istiyoruz. İstanbul ben varım demişse o baraj artık yıkılmıştır.

        Parlamentoda daha güçlü bir HDP savaşın yaşandığı her yerde barışa biraz daha fazla yaklaşmak demektir.

        Mazlum Filistin halkına, her yere destek için HDP'ye bir oy vermek yetecek.

        Biz artık ülkeyi yönetebilecek duruma geldik.

        Biz barajı tarumar ederek, yıkarak, diğer partilerin de önünü açmış olacağız.

        Tek rengi, tek ırkı, tek mezhebi dayatanlar Türkiye'ye hakaret ediyor.

        Her birinizden özel ricam, bizler aynı zamanda kadın partisiyiz. Kadınların parlamentoda sesi gür çıksın istiyorsanız, onun tek adresi var artık HDP. HDP'nin kadınları ülkeyi yönetecek.

        İnşallah Türkiye artık eş başbakanlık ile yönetilecek.

        Taşeron işçiliği bu şekilde tarihe karışacak, kölelik düzenine son demek için HDP'ye evet diyor musunuz?

        Esnaf kardeşlerim sizler büyük avmlerin baskısı, vergi yükü altında kepenk kapatacak noktaya geldiniz esnaf kardeşlerimin de parlamentoda sesi çıksın diyor musunuz? İşte HDP bunların tamamıdır.

        Bize rağmen bu ülkede asla demokrasi olmaz.

        Düşünün ki bir ülkenin Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Türkiye'nin en renkli gücü parlamento dışında kalsın diye uğraşıyorlar. HDP'ye oy vermeyin de kime oy verirseniz verin diyorlar. Bu bile HDP'ye oy vermek için yeterlidir.

        HDP baraj altında kalırsa, 8 Haziran'da nasıl bir Türkiye'ye uyanacağınızı düşünün.

        HDP barajı geçerse o çılgınları durduracak akıllılar olacak artık.

        Kenan Evren gitti, anayasasını da arkadan göndermeye evet diyor musunuz?

        Kirli bezlerde bizim tarağımız olmaz, kendilerine baksınlar kendilerine. 2002 yılında iktidara gelmeden önce kimlerle anlaştılar, pazarlık yaptılar?

        Bunları izlemeyin, dinlemeyin yalanlarını.

        Genç arkadaşlarım ülkenin geleceği sizlerin elinde. Maalesef ki genç nüfus en çok işsizlik, yoksulluk çeken gruptur.

        Yurtdışında yarın oy vermenin son günü. Onlara sesleniyorum; o bir oy Türkiye'nin kaderini değiştirecek oydur. Lütfen sandığa gidin. Oyunuzu HDP'den yana kullanın ki Kenan Evren'in de Erdoğan'ın da barajları tarumar olsun artık.

        Değişmeyen, dönüşmeyen sadece yaradandır. Müslümanı da, sünnisi, alevisi de, Kürt hareketi de birlikte yaşamaya karar vermişsek değişimden korkmayalım.

        Sandıklara sahip çıkalım. Müşahit, gözlemci olun. Hırsızlara güven olmaz. Ülkemizde oyların çalınacağına dair bir korku var. Bu bir utançtır.

        Direndik bugünlere geldik, direnerek ülkemizi yeniden kardeşçe yöneteceğiz.

        Milyonluk mitingle artık barajlar yıkılmıştır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ