Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Mustafa Kamalak: "Mavi Marmara'yı hiçbir zaman istismar etmedik"

        Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Ayasofya'nın kendilerinin namusu, ecdadının bir emaneti olduğunu belirterek "Ayasofya ya açılacak, ya açılacak. Nasıl Fatih Sultan Mehmet Han surları yıktıysa, Ayasofya'yı kuşatan zincirlerde öylesine kırılacaktır" dedi.

        Kamalak ve eski BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Yenikapı Etkinlik Alanı'nda düzenlenen mitingde partilileri selamladı.

        Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, yaptığı konuşmada, bugün İstanbul'da tarihi bir güne şahitlik ettiklerini söyledi.

        "Onu fetheden komutan ne güzel komutan, o ordu ne güzel ordudur" hadisini hatırlatan Kamalak, "Ayasofya bizim namusumuzdur, ecdadımızın bize bir emanetidir. Ayasofya ya açılacak, ya açılacak. Nasıl Fatih Sultan Mehmet Han surları yıktıysa, Ayasofya'yı kuşatan zincirlerde öylesine kırılacaktır" diye konuştu.

        İstanbul'un özüne döndüğünü ve Anadolu'nun kendine geldiğini aktaran Kamalak, "Türkiye kendine geliyor, aslına, tarihine dönüyor" dedi.

        AK Parti iktidarının 13 yıllık çalışmalarını eleştiren Kamalak, "Biz büyük ve çalışkan bir milletiz. Bu çağda otomobili yine yaparız. Hem de en mükemmeliyle yaparız. Eğer sende 'Milli sanayi, milli uçak, milli tank, milli otomobil' diyorsan, gel oyunu Saadet'e ver. Benim mühendisim, üniversite mezunum, yüz binlerce gencim çalışabileceği bir fabrika olmadığı için AVM'lerde tezgahtarlık yapıyor. Yarı aç yarı tok olarak çalışmak mecburiyetinde bırakılıyor. 'Ben AVM değil fabrika istiyorum' diyorsan gel oyunu Saadet'e ver" ifadelerini kullandı.

        "BÜTÜN OYUNLARI BOZALIM"

        Mustafa Kamalak, "Çözüm Süreci" diyenlerin bu topraklarda bin yıldan beri olan kardeşliği de bozduğunu savunarak konuşmasını şöyle sürdürdü:

        "Bu çözüm sürecini içinde ne var? Bağımsızlık mı, ne vadediyor, bileniniz var mı? Ülkeyi bölünme noktasına getirdiler. Oysa biz Çanakkale'de omuz omuza şehit düşen dedelerin, Mehmetlerin, Alilerin, Çerkez Hasanların torunlarıyız. Rahmanımız, kitabımız, kıblemiz, bayrağımız, ezanımız, Peygamberimiz bir. Daha neye ihtiyacımız var ki? Eğer sen de bölünmeye karşıysan, kardeşlik içinde yeni bir Türkiye'yi istiyorsan gel oyunu Saadet'e ver. Bütün bu oyunları bozalım."

        Partisinin seçim beyannamelerinden örnekler veren Kamalak, komşu ülkelerle olan ilişiklerin AK Parti iktidarları döneminde bozulduğunu iddia ederek "Yanlış yoldalar. Şimdi çıkmışlar, 'Yolumuz Erbakan yolu' diyorlar. Erbakan'ın yolu İslam yoludur. İslam Birliği'nin kuruluş yoludur" şeklinde konuştu.

        "TÜRKİYE'Yİ YÖNETENLERE DÜŞEN MÜSLÜMANLAR İLE AYASOFYA'YI BULUŞTURMAKTIR"

        Eski BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de 7 Haziran seçimleri için gerçekleştirdikleri Milli İttifak'ın hayırlı olmasını diledi.

        Amaçlarının ülkedeki yokluğu, yoksulluğu ve açlığı durdurmak olduğunu anlatan Destici, "Bizler Adriyatik'ten Çin Seddi'ne, Filistin'den Doğu Türkistan'a, Suriye'den Myammar'a Türk-İslam coğrafyasındaki bütün mazlum kardeşlerimizin gözyaşını, acısını dindirmek için bir araya geldik" dedi.

        Arif Nihat Asya'nın Fetih Marşı'nı okuyan Destici, İstanbul'un fethinin 562. yıl dönümünün mübarek olmasını dileyerek "Bugün bize düşen, Türkiye'yi yönetenlere düşen bu konuyu da bir istismar konusu olmaktan çıkartıp, Fatih Sultan Mehmet Han hazretlerinin vakıfnamesine uyarak, onun gereğini yerine getirerek Ayasofya'da zincirleri kırmak ve Müslümanlar ile Ayasofya'yı buluşturmaktır. İnşallah Ayasofya, Milli İttifak'ın iktidarında ezanla namazla ve müminlerle buluşacak" değerlendirmesinde bulundu.

        "MAVİ MARMARA'YI HİÇBİR ZAMAN İSTİSMAR ETMEDİK"

        Destici, bugün Mavi Marmara olayının yıl dönümü olduğunu hatırlattı. Mavi Marmara Gemisi'ne yapılan saldırıda şehit olanları anan Destici, gemide Büyük Birlik ve Saadet Partisi üyelerinin de bulunduğunu ancak olayı hiçbir zaman istismar etmediklerini vurguladı.

        Diyanet İşleri Başkanlığına araç tahsis edilmesini de eleştiren Destici, "Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez hocamıza düşen o arabayı da geri göndermektir. Onu yapmalıdır. Diyanet İşleri Başkanlığını özgür, bağımsız ve kendi başına Kuran-ı Kerim ve sünnete göre karar verdiğini ispat etmenin tam vaktidir. 'Allah israf edenleri sevmez' derken o kurum israfta başı çekemez. Hiç kimsenin o kurumu millet nezdinde küçültmeye hakkı yoktur" diye konuştu.

        Hükümetin Çözüm Süreci'ne ilişkin politikalarının başarısız olduğunu savunan Destici, "Bu seçimde, AKP'ye oy vermek HDP'ye oy vermektir. HDP'ye oy vermekte AKP'ye oy vermektir. Ve ikisi birden PKK'ya oy vermektir" ifadelerini kullandı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ