Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bakan Akif Kılıç: Sonuca eyvallah diyecekler

        Umut TÜTÜNCÜ/SAMSUN

        Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a en yakın çalışan isimlerden biri... Siyaset yoluna çıkarken, Erdoğan “Git deden gibi ol” demiş Kılıç’a...

        Dedesi CHP’nin 5 dönem Samsun milletvekilliğini yapmış olan İlyas Kılıç. “Dedem için Samsunlular ‘fakirin gömleği’ derlerdi. Halkın yanındaydı. Ben de bugün onun gibi milletin yanındayım” diyen Kılıç’ın günlük seçim maratonu, gece geç saatlere kadar sürüyor. Kılıç Vezirköprü’deki çalışması sırasında şunları söyledi:

        İLK KEZ KULLANACAKLAR: İlk kez iktidara geldiğimizde bugün oy verecek olan gençler 8-10 yaşlarındaydı. 2002’den itibaren kat ettiğimiz yolu doğal olarak algılıyorlar. “Zaten yapılması gereken bir şeydi” diyorlar. Doğru; yapılması gereken bir şeydi. Bu lütuf değil, bizim görevimizdi. Yapmayanlar neden yapmadı bunu sorgulamak gerekiyor.

        İKTİDAR İDDİASI: Türkiye’de şu anda iktidar anlamında iddiası olan parti tek, bu da AK Parti. (HDP barajı aşamazsa sokakların karışacağı iddiası) Parti olarak demokratik bir yarışa girme kararı aldılar. Sandıktan çıkacak olan sonuca da ‘Eyvallah’ diyecekler. Madem ki ‘Biz seçime giriyoruz’ diyorsunuz, o zaman seçimin sonucunu kabul edeceksiniz.

        ÇOK İYİ BİLİYORLAR: Biz kimsenin yüzünü kapatıp ellerinde molotofkokteylle sokağa zorlanmasını istemiyoruz. Kamu düzeninin bozulması noktasında dünyadaki ülkelere bakın. Onlar bu örnekleri verdikleri için söylüyorum. Gitsinler baksınlar Amerika’ya ya da Avrupa’ya; size orada polis ‘Dur’ dediğinde, durmadığınızda ne olacağını çok iyi biliyorlar.

        ADAMLIK DEĞİL: (Sanal medyadaki olumsuz eleştiriler) Doğru olmayan bilgilerle provokasyon yapmaya çalışan, vatandaşımızı sokağa dökmek isteyenler. Bunun adı düşünce özgürlüğü değil. Karşınızdakinin yüzünüze söyleyemeyeceğiniz şeyi, ‘Sanal ortamda nasılsa beni bulamazlar’ diye dile getirmek delikanlılık, adamlık değil.

        ASILSIZ VE BOŞ İDDİALAR: (Seçimde hile yapılacağı iddiaları) Bu iddialar tamamen asılsız ve boş iddialardır. 78 milyon nüfusun yaşadığı bir ülkede sandıklar belli, kimin nerede oy kullanacağı belli, her şey ortada. (Ya elektrikler kesilirse?) 1-2 tane yaşanmış örnek. Enerji Bakanı’mız zaten açıkladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ