Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Sultangazi mitinginde kalp işareti yaptı

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,"Diyor ki; 'Altın kaplama klozetim yok.' Sana som altından yakışır arkadaş. Altın kaplıyı ne edeceksin sen? Som altın. Senin neler yaptığını ben bilmiyor muyum" dedi.

        Kılıçdaroğlu, partisince Sultangazi Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, katılımcılara teşekkür ederek, Adıyamanlıların selamını getirdiğini söyledi.

        Daha güzel, huzurlu, kendi içinde barışık bir Türkiye için 7 Haziran'da sandığa gideceklerini ve ülkenin kaderini değiştireceklerini anlatan Kılıçdaroğlu, seçim bildirgelerini ve Merkez Türkiye Projesi'ni açıkladıktan sonra iktidarda olanların ezberlerinin bozulduğunu kaydetti.

        Kemal Kılıçdaroğlu, "Şimdi bize iktidar olma görevi düşüyor. Türkiye'yi içinde bulunduğu bataklıktan çıkarıp, çağdaş Türkiye'yi kurmak için yeniden harekete geçmemiz gerekiyor. Anadolu'yu, İstanbul'u şaha kaldırmamız gerekiyor" diye konuştu.

        Konuşması zaman zaman "Başbakan Kemal" sloganlarıyla kesilen Kılıçdaroğlu, "13 yıldır iktidardalar. Ülkenin hiçbir sorununu çözmediler. Kendi sorunlarını çözdüler. Yakınlarının, yandaşlarının sorunlarını çözdüler. Vatandaşın sorununu çözmediler. Vatandaştan koptular" ifadelerini kullandı.

        "GENÇLER İÇİN ÇALIŞACAĞIM, MÜCADELE EDECEĞİM"

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siyasi kavga istemediklerini ve refahı tabana yayacaklarını dile getirerek, seçim beyannamesinden örnekler verdi.

        Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

        "Gençler, sizlere güveniyorum. Gençler için çalışacağım, mücadele edeceğim. Sizi görmeyen, işsizliğe mahkum eden bir zihniyetle mücadele edeceğim. Sizi alınterinizin, emeğinizin karşılığı olan iş bulma vaadini yerine getireceğim. Her 5 gençten biri işsiz. İşsizlik sorununu çözmek boynumun borcudur. 100 yılın projesini, Merkez Türkiye Projesi'ni hazırladık. Anadolu'yu güçlendireceğiz. 2 milyon 200 bin gence iş imkanı sağlayacağız. Proje bittiğinde her yıl 140 milyar dolar katma değer yaratacağız. Artık insanlar ülkelerinden, bölgelerinden, köylerinden kopup, büyük kentin varoşlarına gelmeyecekler. Herkese bulunduğu yerde işi, aşı getireceğiz."

        "DAVUTOĞLU, ERDOĞAN İÇİN ÇALIŞIR. KILIÇDAROĞLU HALK İÇİN ÇALIŞIR"

        Taşeron uygulamasını kaldıracağını anlatan Kılıçdaroğlu, mücadelesinin gençlerin, emeklilerin, işsizlerin, çiftçinin, köylünün, ne ezen ne ezilen insanca, halkça bir düzen kurmanın mücadelesi olduğunu kaydetti.

        İktidarın başa geldiği 2002'de yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla mücadele edeceğini açıkladığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, partisinin iktidarında "yasaklar"ın olmayacağını vurguladı. Kılıçdaroğlu, "Her türlü düşüncenin özgürce tartışıldığı bir Türkiye'yi sizlerle beraber inşa edeceğiz. Korkmayacağız, yılmayacağız" dedi.

        Kılıçdaroğlu, iktidarın söylemlerini eleştiren ve iktidarın halk için çalışmadığını iddia ederek, partililerden her yerde "Davutoğlu, Erdoğan için çalışır. Kılıçdaroğlu, halk için çalışır" ifadesini söylemelerini istedi.

        CHP'nin kadınların sayesinde iktidara geleceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

        "Onlar yoksulluğu bilmezler. Ben bilirim. Eğer bir evde işsiz varsa o evde huzur olmaz. O evde anne, baba; 'Oğlum, kızım ne zaman iş bulacak' diye bekler. 'Oğlumu evlendireceğim' diye beklentiye girer. O evde huzur kalmaz. Yine o evde tencere kaynamamış ise yine büyük acıyı anneler çeker. Sevgili anneler, 17 milyon yoksul yarattılar. 17 milyon yoksul, 3 milyon 750 bin hanede oturuyor. Şimdi, 3 milyon 750 bin hanede oturan annelere sesleniyorum: Sevgili anneler, CHP iktidarında 4 yıl içinde hiçbir ailenin geliri aylık 720 liranın altında olmayacaktır. Hiçbir aile, 'Ben yoksulum. Benim sosyal güvenliğim yoktur' demeyecektir. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecektir."

        "OYLARINIZI BÖLMEYİN"

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partililerden oylarını bölmemelerini isteyerek, "Bu ülkede 17 milyon insan yoksulluk sınırında olmasın. 17 milyon insan 21. yüzyılın Türkiyesi'nde yoksulluk edebiyatı yapmasın" dediklerini kaydetti. Kılıçdaroğlu, "O zaman güzel, halktan yana bir adresimiz var; 6 ok, altına vuracağınız 'Evet' mührü" diye konuştu.

        Kılıçdaroğlu, refahı tabana yayacağını ve yoksulluğun silineceğini dile getirerek "Elbetteki yoksulluğu bitireceğiz. Aile sigortasını getireceğiz. Yeterli mi? Hayır, yeterli değil. Ne yapacağız? Asgari ücreti 949 liradan bin 500 liraya çıkaracağız. Söz, Kılıçdaroğlu sözü. CHP iktidarında asgari ücret net bin 500 lira olacak" bilgisini verdi.

        "14 BİN LİRA ALIRKEN ZULÜM DEĞİL, BEN İŞÇİYE VERİRKEN ZULÜM OLUYOR"

        Kılıçdaroğlu, Sultangazi Meydanı'nda düzenlenen mitingte yaptığı konuşmada, iktidara gelmesi halinde CHP'nin asgari ücretliye bin 500 lira verecek olmasının iktidarın hoşuna gitmediğini ifade ederek, işçilerden, kendilerine bin 500 lirayı fazla gören iktidara 7 Haziran'da ders vermelerini istedi.

        "İşçiye bin 500 lira vermek işçi için zulümdür" şeklinde yorumların olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, ''Ama o beyefendi ayda 14 bin lira nakit alıyor. 14 bin lira alırken zulüm değil, ben işçiye verirken zulüm oluyor" diye konuştu.

        Kemal Kılıçdaroğlu, "Asgari ücreti bin 500 lira yapacağım" dediği için kendisinin işverene şikayet edildiğini belirterek, "Siz niye itiraz etmiyorsunuz? Cesaretin mi yok? Çıkıp milletin önünde deki; 'Ben asgari ücreti artırmayacağım.' Diyemiyor, korkuyor. 'Oy kaybederim' diyor.' Ya adam gibi söylediğinin arkasında dur ya da çık adam gibi deki 'Kılıçdaroğlu doğruyu söylüyor'' ifadelerini kullandı.

        Miting alanında vatandaşların ellerinin üzerinde gezdirdiği hortumu gören Kılıçdaroğlu, "Hortumu kısa tutmuşsunuz. Bir ucu kaçak sarayda biliyorsunuz. Madem 'hortum' dediniz, hiç endişelenmeyin. 8 Haziran'da o kaçak saraya bağlanan bütün hortumları keseceğim ve emeklilere vereceğim" dedi.

        "BÜTÜN VAATLERİMİZ SANTİM SANTİM DÜŞÜNÜLDÜ"

        CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, parlamentoya Türkiye'de yabancıların çalıştırılması hakkında kanun tasarısının getirildiğini hatırlatarak, Türkiye'de 6 milyon 250 bin işsizin olduğunu ve yabancıların çalıştırılması için kanun getirileceğini söyledi.

        Türkiye'deki işsizlere ve onların ailelerine seslenen Kılıçdaroğlu, "Senin çocuğunun işsizliğini düşünen, ona iş bulunması için proje üreten, çabalayan, emek harcayan, alınteri döken benim. 7 Haziran'da sandığa gideceksin işsiz kardeşim. Sen de uyan ve sen de 'Bu ülkeyi bataktan ancak CHP kurtarabilir' de" değerlendirmesinde bulundu.

        Kılıçdaroğlu, Türkiye ve Türkiye'de yaşayan insanlar için çalıştığını, onlara inandığını ve güvendiğini vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

        "Hiç endişe etmeyin. Bütün vaatlerimiz, santim santim düşünülmüş vaatler. Bütün vaatlerimiz insana dokunan vaatler, bütün vaatlerimiz, taahhütlerimiz, projelerimiz daha güzel bir Türkiye için. Bütün projelerimiz daha mutlu bir Türkiye için. Ben bu güzel ülkede sokaklarda çatık kaşlı insanların dolaşmasını istemiyorum. İstiyorum ki herkes güler yüzle, huzur içinde gezsin.

        Hiç endişe etmeyin, yasak diye bir kavram CHP iktidarında olmayacak. Üniversite gençleri siz de üzülmeyin. 13 yılda yurt sorununu çözemediler. Sözüm söz, bir yıl içinde hiç bir öğrenci 'benim yurdum yok' demeyecek. Sizlere birer, ikişer kişilik, sıcak suyu ve internet erişimi olan, ücret ödemeden yararlanacağınız bütün imkanları sağlayacağım. Çünkü gençler bizim umudumuzdur, geleceğimizdir. Onlara güveniyorum, sonuna kadar da güvenmeye devam edeceğim."

        "ALTIN KAPLIYI NE EDECEKSİN SEN?"

        CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, konuşmasında "klozet" tartışmasını da sürdürürken "Ankara'daki beyler, gençlerden, özgürlükten hoşlanmazlar. Ankara'daki beyler, 'Ülkede yoksulluk' var dediğimiz zaman ondan da hoşlanmazlar. Neden hoşlanırlar? Altın kaplı klozetten hoşlanırlar. Diyor ki; 'Altın kaplama klozetim yok.' Sana som altından yakışır arkadaş. Altın kaplıyı ne edeceksin sen? Som altın. Senin neler yaptığını ben bilmiyor muyum?" ifadelerini kullandı.

        "Kılıçdaroğlu bunları nasıl yapacak" diye eleştirildiğini aktaran Kemal Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

        "Söylüyorum o beyefendi de duysun, Türkiye duysun. Türkiye'nin vicdanına, sağduyusuna, irfanına sesleniyorum ve söz veriyorum; CHP iktidarında sabahın 6'sında oğluma telefon edip, 'Oğlum paraları sıfırladın mı?' demeyeceğim. Benim çocuklarımın, benim bakanlarımın çocuklarının yatak odalarında boy boy paralar, boy boy kasalar olmayacak. Herkes namuslu olacak, herkes hesabını verecek, her kuruşun hesabını soracağım. Kimse endişe etmeyecek. Benim genel müdürlerimin ellerinde ayakkabı kutularında dolarlar olmayacak. İzin vermeyeceğim, kul hakkı yemeyeceğim ve yedirmeyeceğim."

        "MİLYARLIK ARABALARA 'ÇEREZ PARASI' DİYORLAR"

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bütün dindar kardeşlerime sesleniyorum" diyerek, şunları söyledi:

        "Elini vicdanına koy ve beni dinle kardeşim. İsraf almış gidiyor, milyarlık arabalara 'çerez parası' diyorlar. 'İsrafı biz yapmıyoruz' demek için de Papa'yı örnek gösteriyorlar. Dindar kardeşlerime sesleniyorum, bunlar yoldan çıktı ne söylediklerini bilmiyorlar. Bütün dünyaları para, bütün dünyaları bu dünya. Eğer sen israf konusunda örnek göstereceksen, sevgili Peygamberimizi, onun mütevazi hayatını göster. İsrafın haram olduğunu ordan öğreneceksin. Bütün dindar kardeşlerime sesleniyorum, senin inançlarını, manevi dünyanı acımasızca sömürdüler. Sen de uyan kardeşim. Sen de 'Benim manevi duygularımı, inançlarımı sömüren partiye değil. Kul hakkı yemeyen Kılıçdaroğlu'na oy vereceğim' de.''

        "İKİ SÖZ İSTİYORUM..."

        Vatandaşlardan kendisine iki söz vermelerini isteyen Kılıçdaroğlu, vatandaşlara şöyle seslendi:

        "Oylarınızı bölmeden, ayrışmadan, kavga etmeden 7 Haziran günü sandığa gidip CHP'ye oy verecek miyiz? Bu birinci söz, bu kolay. Gelelim ikinci söze. Sandığa giderken geçen seçimlerde 'Ben CHP'ye küstüm sandığa gitmiyorum', 'İşim var niye oy kullanayım', 'Oy versem ne olacak, bir şey değişmeyecek', 'Ben CHP'ye oy vermem' diyenleri ikna edeceksiniz. Diyeceksiniz ki; 'Gel beraber sandığa gidelim, bu CHP'ye oy verelim. Bakalım bunlar vaatlerini yerine getiriyorlar mı?'

        Belki size diyebilir ki 'Niye CHP'ye oy vereyim', 'Hangi gerekçeyle CHP'ye oy vereyim.' Onlara şunu söyleyin; '13 yıl yetki verdik. Tek başına ülkeyi yönettiler. 13 yılda ne oldu? 17 milyon yoksulumuz, 6 milyon 250 bin işsizimiz, yanlış dış politika nedeniyle 2 milyon Suriyelimiz, aylığı bin liranın altında 8 milyon emeklimiz oldu. 2 Trakya büyüklüğünde alan, çiftçi tarafından ekilmiyor. Yoksulluk, işsizlik, umutsuzluk oldu. Kılıçdaroğlu diyor ki diyeceksiniz; Ben öyle 13 yıl değil, 4 yıl istiyorum yoksulluğu bitireceğim. Ortadoğu'ya barışa getireceğim, Suriyeli kardeşlerimizi Suriye'ye göndereceğim, çiftçinin mazotu 1,5 lira olacak. İşsizlik sorununu çözeceğim, Türkiye'yi şaha kaldıracağım, bu ülkeye barışı getireceğim.''

        "HİÇBİR AYRIM YAPMAYACAĞIM"

        Kemal Kılıçdaroğlu, 8 Haziran sabahı herkesin rahat nefes aldığı bir Türkiye'nin kapısının aralanacağını dile getirerek, bu kapıdan 70 milyon yurttaşın geçeceğini ifade etti.

        İktidara geldiğinde hiç bir ayrım yapmayacağını, bütün vatandaşları kucaklayacağını, baştacı edeceğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

        "Bunun için benim sorumluluğum var çalışıyorum. Çalışmaktan onur ve gurur duyuyorum. Sizin için çalışmaya çalışıyorum ama sizler de bir kişiyi ikna etme konusunda çalışmalısınız ki, beraber güzel ülkemizi, uygar bir ülke yapalım, kendi içinde barışık bir ülke yapalım. Kavgalı bir Türkiye değil, barışın egemen olduğu, özgürlüklerin olduğu bir Türkiye yapalım. Herkesin düşüncesini özgürce açıkladığı, 'Acaba düşüncemi açıklarsam tutuklanır mıyım, gözaltına alınır mıyım?' diye bir kaygının olmadığı bir Türkiye'yi birlikte inşa edelim."

        Mitinge, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, genel başkan yardımcıları Sezgin Tanrıkulu, Seyhan Erdoğdu, Şafak Pavey, Enis Berberoğlu, Ercan Karakaş, milletvekili adayları, belediye başkanları ve ilçe başkanları katıldı.

        Miting öncesi sanatçı Arzu Şahin konser verdi. CHP Gençlik Kolları üyeleri sahneye çıkarak "Her yer Taksim her yer direniş" sloganı attı. Mitinge katılan vatandaşların, parti bayraklarının yanı sıra Atatürk resimleri ile Beşiktaş, Galatarasay ve Fenerbahçe bayrağı taşıdığı görüldü. Partinin gençlik kolları üyeleri, sahnenin yan tarafında Deniz Gezmiş posteri açtı.

        Beşiktaş'ın taraftan grubu Çarşı'nın, üzerinde "Halkın adamı Kılıçdaroğlu" yazılı pankartı da dikkati çekti. Miting sonunda Kılıçdaroğlu ve milletvekilleri adayları, sahneden vatandaşlara karanfil attı.

        MERSİN MİTİNGİ

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Sultangazi mitinginin ardından eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte yaklaşık 1,5 saat gecikmeli olarak bir günde düzenlenen 3'üncü mitingi içinMersin'e geldi. Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünde yaklaşık 40 bin kişiye hitap eden Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi şaha kaldıracaklarını söyledi. Türkiye'nin 7 Haziran'da sandığa gideceğini belirten Kılıçdaroğlu şöyle konuştu 7 Haziran sadece CHP için değil Türkiye için değil bütün dünya için çok önemli bir gün. 7 Haziran'da bir tercihte bulunacaksınız. Ya baskıcı rejimden yana, adaletsizlikten, yolsuzluktan, işsizlikten yana kullanacaksınız, ya da özgürlükten, demokrasiden işten, aştan insanlıktan uygarlıktan görkemli Türkiye'den yana oy kullanacaksınız. Önce seçim bildirgesi açıkladık kamuoyuna ezberleri bozuldu. Hiç beklemiyorlardı, CHP'nin Türkiye'nin bütün sorunlarına çözüm üreteceğini düşünemiyorlardı. Türkiye'deki sorunlara vakıf olan sorunları çözme konusunda en iyi çözümleri üreten bir CHP'yi gördüler ezberleri bozuldu. Sonra Merkez Türkiye Projesi ile Türkiye'nin geleceğinin nasıl yıldız olacağını sadece bölgede değil dünyada nasıl önemli bir marka olacağını gördüler kimyaları bozuldu. Karşımızda dağınık bozguna uğramış bir iktidar var. Ne söylediği ne yaptığı belli olmayan nasıl çözüm üreteceğini bilmeyen kendisi sorun olan bir iktidar Türkiye'nin sorunlarına çözüm üretemez. Bütün Türkiye duysun, herkes duysun ve herkes şunu çok iyi bilsin. Davutoğlu Erdoğan için çalışır Kılıçdaroğlu halk için çalışır. Sözüm söz, bu ülkenin var olan sorunlarını çözeceğim.

        EZAN OKUNUNCA KONUŞMASINA ARA VERDİ

        Akşam ezanı okununca konuşmasına ara veren Kemal Kılıçdaroğlu ardından sözlerine şöyle devam etti Önce refahı tabana yayacağız. Türkiye'nin her yurttaşı büyümeden kalkınmadan nasibini alacak. 2002'de net rakam veriyorum. Nüfusun yüzde biri Türkiye'deki toplam servetin yüzde 39'una sahipti. Yıl 2014 nüfusun yüzde biri Türkiye'deki servetin yüzde 54,3'üne sahip. Türkiye nüfusunun yüzde biri Türkiye nüfusunun yüzde 99'undan daha zengin. İşte Ak Parti'nin getirdiği adalet bu. Halkın kazanacağı refahının adil bölüşüleceği bir düzeni getireceğiz. 77 milyon yurttaşıma açık ve net söylüyorum. Bülent Ecevit'in geleneğinden geliyorum, ne diyorsa aynısını söylüyorum. Ne diyordu Bülent Ecevit; 'Ne ezen ne de ezilen insanca halkça bir düzen' diyordu. İnsanca halkça bir düzeni Türkiye'ye getireceğim. Çocukların yatağa aç girmediği işsizliğin yoksulluğun olmadığı bir ülkenin, adaletin, huzurun, barışın çiftçinin kazandığı bir Türkiye'nin mücadelesini veriyorum. Konuşmasının devamında seçim vaatlerini anlatan Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından emekliye 2 maaş ikramiye, asgari ücretin 1500 TL olacağını, çiftçiye mazotun 1,5 liradan vereceğini anlattı. Kuş uçmaz kervan geçmez bir köyde dünyaya geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, 7 kardeş olduğunu ve içlerinde sadece kendisinin üniversite okuduğunu kaydetti.

        CENNETİN ORTASINA CEHENNEM İNŞA ETTİRMEYECEĞİZ

        Kılıçdaroğlu,Mersin'de yapılacak olan Akkuyu Nükleer Santrali'ne de değinip, Cennetin ortasına cehennemi inşa ettirmeyeceğim. Dünya Enerji Ajansı raporu yayınlandı. Nükleer santral orada yapılırsaMersin'in tarımı biter, kimse buradan ürün alamaz. Nasıl yaptıkları belli değil, mahkeme raporu bana gönder diyor göndermiyorlar. Dünya Enerji Ajansı'nın raporunu bütün dünya biliyor biz niye bilmeyeceğiz çünkü kusurlarını örtecekler. Ben tümMersin'iz nükleerden arınmış bir Türkiye'yi savunuyorum diye konuştu.

        AA/DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ