Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 36 atama kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı

        HABERTÜRK/ ANKARA

        Ülke çapındaki elektrik kesintisinin ardından görevinden ayrılan eski TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda bakanlık müşavirliğine atanırken, İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı Sait Özdil başka bir göreve atanmak üzere görevinden alındı.

        Yine görevden alınan Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu’nun yerine Tacettin Güneş atandı. Çalışma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı’na Ali Kemal Sayın, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Adnan Yıldırım’ın yerine Cafer Uzunkaya getirildi. YURTKUR’da Recep Ali Er, Gümrükler Genel Müdürlüğü’nde Önder Göçmen, Tasfiye Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nde Ahmet Metin, Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürlüğü’nde İlhan Polat genel müdür yardımcılıklarına atandı. Sakarya Vergi Dairesi Başkanı Recep Alp görevden alınarak yerine Ahmet Çelik getirildi.

        Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcılığı’na Mustafa Murat Şeker getirilirken, TCDD Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çavuşoğlu görevden alınarak yerine İsmail Hakkı Murtazaoğlu atandı.

        DIŞİŞLERİ’NDE ATAMA

        Dışişleri Bakanlığı’nda da 5 atama yapıldı. Uluslararası Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü’ne, Çok Taraflı Siyasi İşler Genel Müdürü Büyükelçi Basat Öztürk atandı. Dış Politika Danışma Kurulu Üyeliği’ne Büyükelçi ve Bakanlık Müşaviri Haydar Berk atanırken, Teftiş Kurulu Üyeliği’ne de Büyükelçi ve Bakanlık Müşaviri Ayşe Nur Alpaslan görevlendirildi. İkili Siyasi İşler Genel Müdürlüğü’ne Büyükelçi Şefik Vural Altay, Uluslararası Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü’ne Çok Taraflı Siyasi İşler Genel Müdürü Büyükelçi Basat Öztürk, Çok Taraflı Siyasi İşler Genel Müdürlüğü’ne de Büyükelçi Hasan Ulusoy atandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ