Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sen kimsin terbiyesiz, haddini bil!

        Ağrı'da halka seslenenCumhurbaşkanı Erdoğan; Selahattin Demirtaş'ın beni aramasınlar, Türkiye halkından özür dilesinler sözlerine yanıt verdi. Erdoğan; Bana ulaşacağına Diyarbakır için özür dilesin demiş. Ben niye özür dileyeceğim. Özür dileyecek biri varsa sensin sen. 6-7-8 Ekim'de benim Kürt kardeşlerimi sokağa döken sen. Ölen de Kürt kardeşlerimdi öldüren de Kürtlerdi. Bizim kitabımızda hiçbir zaman kan yoktur. Bölücü örgüt ile iş tutuyorsun zaten abin dağda kalkıp bana, milletten özür dile; ben zaten milletimleyim" dedi.

        İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

        Bana ulaşacağına Diyarbakır için özür dilesin demiş. Ben niye özür dileyeceğim. Özür dileyecek biri varsa sensin sen.

        6-7-8 Ekim'de benim Kürt kardeşlerimi sokağa döken sen. Ölen de Kürt kardeşlerimdi öldüren de Kürtlerdi. Bizim kitabımızda hiçbir zaman kan yoktur.

        Bölücü örgüt ile iş tutuyorsun zaten abin dağda kalkıp bana, milletten özür dile; ben zaten milletimleyim.

        Bütün güvenlik güçlerimiz teyakkuzda. Kimin ne yaptığı ortada. Pensilvanya herkesin koluna giriyor, oyum sana diyor.

        Doğan medyası ilk günden beri bunlarla birlikte hareket ediyor. Dış basın yazıyor buradakiler uyguluyor. Amaçları yeni Türkiye'nin inşaasını engellemek.

        Aynısını eş başkanları da söylüyor. Anayasa yapılsın, ama bunlar yapmasın...

        Biz milletimizle birlikte manşetlerle vesayetle çarpışa çarpışa bugünlere geldik. Ama unutmayın, tuzakların üzerinde bir tuzak var.İlk defa karşımızda bu kadar geniş bir cephe görüyoruz. Asla yan yana gelmeyecek kesimler eski Türkiye hayalinde birleşti.

        Bir diktatörün ülkesinde bunları yapabilirmisin. Kaçacak delik ararsın. Bu ülkede 90'nın üzerinde parti seçime girdi. Diktatörün ülkesinde bu kadar parti seçime girebilir mi?

        Türkçe Kuran-ı Kerim’i gösterdim. Eşbaşkan diyor ki özel yapıldı götürüldü. Diyanet İşleri Başkanımız çıkardı Türkçe, Kürtçe gösterdi, Doğu’ya gönderdi. Kuran-ı Kerim’in meailinin öğrenilmesini istemiyor.

        Diyanet’i kaldıracağız diyor. Sana bu yetkiyi kim verdi. Biz halimizden memnunuz kusura bakmasın. Mercedes’i alacağım dedi, satacağım dedi. Açıkladığı fiyata bak 1 milyon. Başkanıma sordurdum Mercedes’in fiyatı 320 bin lira.

        Bunlar akşam başka sabah başka. Haberim olsaydı bu arabayı geri verdirtmezdim dedim. Senin makamın sıradan bir makam değil. Başbakanlık havuzundaki bir uçakla birlikte Diyanet Başkanımız da gidebilecek.

        Bana karşı bildiri yayınlayan 200 aydına söylüyorum. Daha düne kadar bu ülkede öldürülen aydınların bu ülkede gömülmesine izin vermiyordu. Ahmet Kaya bütün porselenleri kırdınız. Doğan medyası Vay şerefsizler diye manşet attı. Şimdi kendisinin mezarı Paris'te.

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ARDAHAN'DAYDI

        Cumhurbaşkanı Erdoğan Ardahan'da da halka hitap etti. Erdoğan konuşmasında;Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bakınız bir İngiliz gazetesi, bu seçimle ilgili olarak ne diyor biliyor musunuz? "Tam batılılaşmamış yoksul Müslümanların, kendi ülkelerini yönetmelerine izin verilemez" Sen kimsin ya? Sen kimsin terbiyesiz, haddini bil! Sana ne zaman böyle bir görev verildi." dedi.

        HDP'nin Diyarbakır'daki mitinginde meydana gelen patlamaya ilişkin , "Dün Diyarbakır’da yapılan herhangi partiye yönelik değil, yarın yapılacak seçimlere gölge düşürmek için provokatif eylem.Ben eş başkanı dün aradım telefonuma çıkmıyor. Neden çıkmıyorsun? Bu kadar uzakta. Ekranlarda istediği gibi söyleyecek biz onlara bir şey söyleyince beyler rahatsız olacak. Ben insani görevimi yaptım." dedi.

        Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

        Biz 78 milyon içinde ayrım yapmadık. Tek bir karış vatan toprağı yoktur ki bizim hizmetlerimizden faydalanmasın. Bu ülkenin insanını geleceğe biz hazırladık. Ardahan da bizim hizmet siyasetimizden payına düşeni aldı.

        “BUNLAR KURU SIKI ATIYORLAR”

        Türkiye yarın tarihinin en önemli seçimlerinden birini yaşayacak. Türkiye’nin seçimle işbaşına gelmiş cumhurbaşkanı olarak benim safım milletin yanı olacak. Milletime doğruları anlatmak için meydanlardayım. Bu benim cumhurbaşkanı olarak görevim. Kuru sıkı atıyorlar. Ne dedikleri belli değil.

        İnsana değer veren hükümet ve devlet var. Yarın sandık başına gidiyoruz. Ben inanıyorum ki vatandaşlarımın sorumluluğu çok ağır ve bunu da yapacak.

        “SEN KİMSİN, TERBİYESİZ”

        Bakınız bir İngiliz gazetesi, bu seçimle ilgili olarak ne diyor biliyor musunuz? "Tam batılılaşmamış yoksul Müslümanların, kendi ülkelerini yönetmelerine izin verilemez" Sen kimsin ya? Sen kimsin terbiyesiz, haddini bil! Sana ne zaman böyle bir görev verildi. Türkiye artık mandaların egemen olduğu bir Türkiye değil, o tarih oldu. Bu milletin gerçek evlatları bu ülkede yönetime sahip.

        Şimdi de bizim ülkemizi yönetmemize izin vermeyeceklerini söylüyorlar. Bunun için milli irade vurgusu yapıyorum. 12 yıldır Türkiye’yi ekonomisi, demokrasi ile bağımsız ülke getirmenin mücadelesini verdik.

        ‘Erdoğan pazar günü istediğini alırsa durdurulamaz’ diyorlar. Erdoğan diyerek sanmayın benim şahsımı kastediyorlar. Asıl durdurulamaz dedikleri Türkiye.

        “BUNLAR KUDURDU”

        Bir de Alman gazetesi var. 3. Havalimanının temelini attık ya bunlar kudurdu. 12 milyar avro. Yılda 150 milyon yolcu gidip gelecek. 25 yıllığına onlara kiraladık. 25 yılda 22 milyar avro kira ödeyecekler.

        ”KILIÇDAROĞLU UÇUYOR”

        Kılıçdaroğlu Kars’ta konuşuyor. ‘Et Balık Kurumu’nu Et Süt Kurumu yapacağım’ diyor. Biz onu yaptık, haberi yok. Hala uçuyor. Önemli projelerimizi kastederek büyüme değil Türkiye’yi uzaklaştırdığını öne sürüyor Alman.

        Bir başka dergi de Türkiye’yi durdurmanın yolunun eş başkanları desteklemek olduğunu yazıyor. Bunlar benim üzerinden Türkiye’yi hedef alıyor. Türkiye yarın tezgahları kurana hak ettiği dersi verecek mi?

        “ÖYLE BİR DERS VERİLSİN Kİ…”

        Şimdi terör örgütünün arkasına alanlar ‘Bizim Kabemiz Taksim’dir diyor. Benim Kürt kardeşlerimin bunlara oy vermeyeceğini biliyorum. Ama öyle ders verilsin ki bizim kutsallarımıza saldırmasınlar.

        Dün Meclis’te yan yana oturmak için zor ikna edilen partiler aralarında koalisyon konuşuyor. Hepsi aynı yerden besleniyor .

        “DÜN ARADIM, TELEFONUMA ÇIKMADI”

        Dün Diyarbakır’da yapılan herhangi partiye yönelik değil. Bunlar partiye yönelik değil, yarın yapılacak seçimlere gölge düşürmek için provokatif eylem. Ölenlere rahmet, ölenlerin yakınlarına sabır, yaralılarına şifa diliyorum. Ben eş başkanı dün aradım telefonuma çıkmıyor. Neden çıkmıyorsun? Bu kadar uzakta. Ekranlarda istediği gibi söyleyecek biz onlara bir şey söyleyince beyler rahatsız olacak. Ben insani görevimi yaptım. Cumhurbaşkanlığı’ndan açıklama yapıldı, televizyonda da görevimi yaptım. Sandıklara sahip çıkacaksınız. Korkmak yok. Allah’ın verdiği canı bir tek o alır.

        “YARIN BUNLARA DERS VERME GÜNÜDÜR”

        Kimse bu toprakları bölemez. Ordumuz, güvenlik güçlerimiz, milletimiz onların karşısında. Pensilvanya’dan birileri bu ülkeyi bölmeye çalışıyor. Dün akşam bir televizyon programında onu nerelerin yönettiği açıklandı. Yarın bunlara ders verme günüdür.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ