Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Meclis'i Deniz Baykal açacak

        77 yaşındaki Deniz Baykal, Meclis'in en yaşlı üyesi olarak Meclis Başkanı seçimine kadar TBMM'nin geçici başkanlığını üstlenecek.

        Dört siyasi partinin temsil edileceği 25. Dönem Parlamentosu'nda, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, Parlamento'nun en kıdemli vekilleri olacak.

        77 yaşındaki Baykal'ın, en yaşlı üye sıfatıyla TBMM Başkanı seçimine kadar geçici başkan sıfatıyla Meclis'e başkanlık etmesi bekleniyor. Baykal, aynı zamanda Meclis'in en eski vekilllerinden biri olma özelliğini de koruyacak. Baykal;15, 16, 18, 19, 20, 22, 23 ve 24. dönemlerde milletvekili olarak Parlamento'da yer aldı.

        Meclis'in bir diğer kıdemli milletvekili ise Murat Başesgioğlu oldu. 18. Dönem'den beri Meclis'te olan ve farklı partilerde yer alan Başesgioğlu, 25. Dönem Parlamentosu'na MHP İstanbul Milletvekili olarak girdi.

        72 yaşındaki MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu ile 72 yaşındaki HDP Mersin Milletvekili seçilen Dengir Mir Mehmet Fırat da Meclis'in diğer yaşlı üyeleri oldu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ