Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP'den Iğdır'da seçim sonuçlarına itiraz

        Günsoy, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, HDP'nin geçen seçime göre yaklaşık 30 bin oy artışı sağladığını anlattı.

        Bunun anormal bir artış olduğunu belirten Günsoy, "HDP'ye oy veren mahallelerde oy kullanım oranı yüzde 95, yüzde 99'larda ve geçersiz oy neredeyse yok gibi. HDP'nin oy oranında geçen döneme göre yaklaşık 30 binlik bir artış görülüyor, bu normal bir artış değil. Kullanılan oy oranı normal değil, geçerli sayılan oy oranı normal değil. Askerde olan, hastanede olan, özürlü olan kişilere oy kullandırıldığı yönünde bilgilerimiz var elimizde" dedi.

        Günsoy, bu nedenle Tuzluca ve merkez ilçeler için gerekli itiraz dilekçelerini hazırladıklarını aktardı.

        Seçimde MHP'den Iğdır 1'inci sıra milletvekili adayı olan İsa Yaşar Tezel ise seçim öncesi kentteki 2 milletvekilliğinden birini kazanmayı beklediklerini dile getirdi.

        Birçok mahallede usulsüzlük yapıldığını vurgulayan Tezel, "Emek, Karaağaç, Konaklı, Özgür ve 14 Kasım mahallelerinde hastalar, hastanede yatanlar oy kullanmış, Erzurum'da hastanede yatanlar oy kullanmış. Yatalak hastalar, raporları mevcut, oy kullanmış. Geçersiz oyları geçerli olarak saymışlar. Enginalan, Özdemir, Yüzbaşılar köyünde ve Iğdır merkezde bunun tamamını yaptıklarının elimizde belgeleri var" ifadelerini kullandı.

        Konuşmaların ardından MHP yöneticileri, seçim kuruluna giderek itiraz dilekçesini verdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ