Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Altan Tan: Kimse merak etmesin

        Altan Tan, parti genel merkezine gelişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, partinin yetkili organları olan PM ve MYK'de seçim sonuçlarının konuşulduğunu belirterek, olası koalisyonlara ilişkin değerlendirmelerin eş genel başkanlarca açıklanabileceğini söyledi. Tan, şöyle devam etti:

        "Kimse merak etmesin, Türkiye hükümetsiz kalmaz. Demokrasilerde çare tükenmez. Halk, bu oyları kaosa vermedi. Herkesin aklını başına alması için oy verdi. En fazla aklını başına alması gereken AK Parti, 9 puan oyu düştü. Sayın Cumhurbaşkanı, başbakan, daha fazla bundan ders çıkarmalı. Hepimizin halka vadettiği şeyler var. Bu sözler çerçevesinde su akar yolunu bulur, Türkiye bir hükümet çıkarır."

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın görüşmesine ilişkin değerlendirme de yapan Tan, şunları söyledi:

        "İnsanların birbirleri ile görüşmeleri olumlu bir şey. 'Niye görüşüyorlar' diyecek durumda değiliz. Çünkü demokrasi, konuşma rejimi. Konuşulacak, uzlaşılacak. Akla hemen şu geliyor, konuştu da ne konuştu, niye konuştu, ne söyledi? Şu saat itibariyle kamuoyuna tatminkar bir açıklamada bulunmadılar. Hatta kafadaki kuşkuları artırıcı çelişkili beyanatlar verdiler. Eğer bir koalisyon pazarlığı ise 'niye bu konuşmaları yapıyorsunuz' diyecek durumda da değiliz. Bunun halkın yararına olması lazım, verilen sözlerin tutulması lazım. Kapalı kapılar arkasında tekrar halkın hazmedemeyeceği veya doğru olmayan ilişkiler ve görüşmelerin olmaması lazım. Kötü kokuların gelmemesi lazım."

        Çözüm Süreci'ne ilişkin bir soruyu da yanıtlayan Tan, şunları kaydetti:

        "Biz durduğumuz yerdeyiz. Dolmabahçe'de duruyorduk, beraber bir açıklama yaptık. Masadan kalkan da söylediklerini geri alan da yalanlayan da kendileri. Biz, tekrar çözüm masasındayız. Çözümün olduğu yerdeyiz. Halk bize 'sizin 35 milletvekiliniz yetmiyordu, alın size 80 tane. Gidin bu işi daha iyi yapın' dedi. Bize verdiği vekalet bu. Biz, o vekaletin bilincindeyiz, sözümüzdeyiz, masadayız."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ