Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan 7 Haziran seçimlerinden sonra ilk kez konuştu

        7 Haziran seçimlerinden sonra ilk kez konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'yi hükümetsiz, Türkiye'yi başsız bırakan, egolarına mahkum olanlar ne tarihe ne de milletimize bunun hesabını veremezler. Anayasal, yasal süreç içerisinde herkes egolarını bir kenara koyup, bir an önce ülkemizde hükümet kurulmalı ve kaldığımız yerden 'devlette devamlılık esastır' anlayışıyla bu süreç devam etmelidir." dedi.

        Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

        Bu yıl mezun olacak öğrencilerle birlikte Türkiye’den mezun olan uluslararası sayısı 60 bine ulaşıyor. Zekat, sadaka verdikçe artar bunu unutmayın. Eğittikçe, verdikçe bunun bereketi fazlasıyla artar. 12 yıl önce 45 milyon dolar dünyadaki en az gelişmiş ülkelere yardım eden Türkiye bugün 4,5 milyar dolar yardım ediyorsa verdikçe arttı, verdikçe arttı azalmadı. Biz Türkiye olarak sizleri hiçbir zaman unutmayacağız sizler de bizleri unutmayın. Karşılıklı olarak sevgi, saygı, işbirliği ve ortak gelecek tasavvuru olarak inandığım etkileşimin hayırlı sonuçlara vesile olacağına inanıyorum.

        "HİÇBİR ZAMAN İNSANLARIN DERİSİNİN RENGİNE, KONUŞTUĞU DİLE BAKMADIK"

        Bizim milletimiz en güçlü devletlerine sahip olduğu halde geçmişinde sömürgecilik ayrımı olmayan belki de tek toplumdur. Bugün de dış politikamızın ana ekseninde dünyamızın neresinde mağdur, mazlum varsa ona el uzatıyoruz. Biz ülke ve millet olarak hiçbir zaman insanları derisinin rengine, yaşadığı yere, konuştuğu dile göre ayırt etmedik ve etmeyiz. Geçtiğimiz 12 yılda 193'e çıkan üniversite sayımız, 800 bine ulaşmış öğrenci kapasitemiz ile bu alanda önemli hamle gerçekleştirdik.

        "GECE UZAYDAN BAKILDIĞINDA BİR TARAF IŞIL IŞIL PARLARKEN..."

        Sömürgecilik ve kölelik şekil değiştirerek ama aynı mantıkla etkinliğini sürdürüyor. Batı’da israf edilen gıdanın Afrika’daki bütün aç insanları doyurabilecek seviyeye ulaştığı sistemi kabul etmek mümkün değildir. Gece uzaydan bakıldığında kimi yerler ışıl ışıl yanarken diğer yerler karanlığa boğulmuşsa sorun vardır demektir. Dünyadaki 6 milyar insanın sadece 1 milyar insanın refahı için çalıştığı bir sistem çökmeye mahkumdur.

        Batı’yı görüyoruz onlar Akdeniz’de Ege’de boğulmaya mahkum ediyor. Biz bunu kabul etmeyiz. Biz coğrafyanın ve tarihin üzerimize yüklediği sorumluluğu yerine getiriyoruz.

        "KESİNTİYE İZİN VERMEDEN DEVAM ETMEK ZORUNDAYIZ"

        Önümüzdeki dönemde birikimi ileriye taşımak, yürütülen çalışmalardan verim elde etmek için çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye geçtiğimiz 12 yılda her alanda büyük mesafe katletti. Ülkemizin kazanımlarını korumak mecburiyetindeyiz. Dün büyüme rakamları açıklandı. Kesintisiz 22 çeyrekte büyüyen Türkiye’nin performansının devamı ve güven ortamının muhafazası şart. 2023 hedefleri herhangi partinin değil Türkiye’nin hedefleridir. Aksamaya, kesintiye izin vermeden devam etmek zorundayız.

        "HÜKÜMET BİR AN ÖNCE KURULMALI"

        Türkiye'yi hükümetsiz, Türkiye'yi başsız bırakan, egolarına mahkum olanlar ne tarihe ne de milletimize bunun hesabını veremezler. Anayasal, yasal süreç içerisinde herkes egolarını bir kenara koyup, bir an önce ülkemizde hükümet kurulmalı ve kaldığımız yerden 'devlette devamlılık esastır' anlayışıyla bu süreç devam etmelidir.

        "SAYIN BAYKAL'I DAVET ETTİM"

        Siyasi alanla yaşanan gelişmenin kazanımları tehdit eden boyuta ulaşmasına izin vermeyiz. Bu 78 milyon insanımıza karşı sorumluğumuzun gereğidir. Kimse ‘ben‘ deme hakkına sahip değildir. 'Biz' demek zorundayız. Pazar günü yaşanan seçimler ülkemizin önünde yeni bir dönem açmıştır.

        Dün en yaşlı üyesi olması hasebiyle sayın Baykal’ı davet ettim, kendisiyle görüşme yaptım. Hem süreci değerlendirdim, bu işin süratle kesintisiz devamı için ben üzerime düşen neyse bunu yapacağımı kendisiyle de paylaştım.

        Devam eden yatırımlarımız var. Bunların aksamaması lazım. Bu aksamalar milletime ve ülkeme kaybettirir. 7 Haziran seçimlerinin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.

        “PARTİLERİ SORUMLULUK ALMAYA DAVET EDİYORUM”

        Yüzde 86 katılımın olması Türkiye’nin nereden nereye geldiğini gösterir. Ortaya çıkan sonuç milletin iradesidir. Herkes buna saygı duymalıdır. Siyasi partilerin tabloyu doğru şekilde okumasını temenni ediyorum. Tek partinin iktidarda olmasını sağlamayan tablo Türkiye’nin hükümetsiz kalmasını sağlamıyor. Türkiye seçim gününe kadar başka tablo ile karşı karşıya idi. Pazartesi gününden itibaren başka tablo ile karşı karşıya kaldı. Tüm siyasi partileri düşünmeye Türkiye’nin geleceği için sorumluluk almaya davet ediyorum.

        Bu ülkenin istikrarsızlık dönemlerinde yaşadığı sıkıntıları ve ödediği bedelleri iyi bilen biriyim. O yüzden böyle bir şey olmaması için elimden gelen çabayı gösteriyor ve göstermeye devam edeceğim.

        "İNŞALLAH BİR KEZ DAHA HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAYACAKLAR"

        Meclis'te temsil edilen partilerin, anayasada ve kanunlarda belirtilen sınırlar çerçevesinde tercihlerini krizden değil çözümden yana kullanacaklarına inanıyorum. Umutlarını, Türkiye'nin bir kriz ve kaos ortamına girmesine bağlamış olan tüm odaklar, inşallah bir kez daha hayal kırıklığına uğrayacaktır.

        “ÇİRKİN BULUYORUM”

        Batı’nın şahsıma yönelik tüm çirkin, agresif, seviye kaybına uğramış o Batı medyasının açıklamalarını çirkin bulduğumu açıklamak durumdayım. Tahammülsüzlüklerini anlamak mümkün değil. Bu bir şeyi gösteriyor. Allah’ıma hamd olsun demek ki doğru yoldayız. Onlar övgü yağdırsaydılar o zaman kendimden şüphe etmeliydim.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ