Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP'nin Çankırı'da seçim sonuçlarına yaptığı itiraz 3 ilçede kabul edildi

        Kapdan, yaptığı açıklamada, seçimlerin hemen ardından 3 ilçede itirazların kabul edildiğini belirterek, "İlk incelemelere göre Eldivan, Orta ve Şabanözü ilçelerimiz dışındaki tüm ilçelerden merkez ilçede dahil olmak üzere ret kararı geldi. Avukatlarımız nezdinde İl Seçim Kuruluna yeniden itiraz edeceğiz" dedi.

        Çetin Kapdan, Çankırı genelinde seçimlerin sağlıklı, dürüst ve güvenli bir şekilde yürütüldüğünü kanıtlayabilmek amacıyla oyların yeniden sayılmasını istediklerini kaydetti.

        Bazı sandık tutanaklarında, ciddi anlamda şaibe bulunduğuna inandıklarını aktaran Kapdan, şöyle konuştu:

        "Mesela bir seçim çevresinde tüm oyların tek bir siyasi partiye verildiği, diğer partiye hiç oy çıkmadığı, sandıklarda yüzde yüz katılım olduğu, hiç boş ve geçersiz oy kullanılmadığı gibi tutanaklar var. Bu da seçimde şaibe olduğuna dair kuvvetli delil anlamı taşıyor. Bu nedenle bu tarz sandıkların gözaltına alınıp, incelenmesini, eğer bir haksızlık varsa bunu yapanların cezalandırılmasını istiyoruz. Sonuç değişmeyebilir ama bu tarz sıkıntılar seçimler üzerine gölge düşürüyor. Biz seçimler üzerindeki gölgenin kalkmasını arzuluyoruz."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ