Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Sığınaktan bozma evin demir kapısını açamadı, kızıyla birlikte can verdi

        Necmettin ÇUHADAROĞLU/HABERTÜRK

        Suriyeli 41 yaşındaki Cemil Mansur, 5 ay önce eşi ve 3 kızıyla birlikte Halep’ten Kayseri’ye geldi. Mansur, Melikgazi’de, Eskişehir Bağları Danişmentgazi Mahallesi Canlı Sokak’ta kayınvalidesinin oturduğu 3 katlı bir apartmanın sığınak olarak kullanılan bodrum katını 360 TL’ye kiralayarak ailesiyle birlikte burada yaşamaya başladı. Ülkesinde tatlıcı olan Mansur, organize sanayi bölgesinde bir kanepe fabrikasında 600 TL maaşla iş buldu, geceleri de kâğıt topluyordu.

        Önceki gece sağanak yağış nedeniyle kâğıt toplamaya çıkmayan Mansur, 25 yaşındaki eşi Esme ve 5 ile 7 yaşlarındaki kızları Neval ile Fatma’yı alarak 2’nci katta oturan kayınvalidesine misafirliğe gitti. Aile uyuyan 1.5 yaşındaki Maryam’ı ise evde bıraktı. Saat 22.00 sıralarında yağmurun şiddetini artırmasıyla oluşan sel suyunun bahçe duvarını yıktığını gören Mansur, hemen evine, sığınağa koştu. Ancak eve girip kızını kucakladığı sırada kırılan camla birlikte sel, evin içine aktı. Mansur hemen kapıya koştu ama içeri dolan suyun basıncıyla kapıyı açamadı. Kapı dışarıdan da açılamayınca baba-kız suyun içinde yığılıp kaldı. Komşular ve olay yerine gelen itfaiye ile AFAD ekiplerinin uzun süren çabası ile sular boşaltıldı, kapı açıldı ve Mansur ile 1.5 yaşındaki minik kızı Maryam hemen hastaneye kaldırıldı. Ancak ikisi de hayata döndürülemedi. Baba kızın cenazeleri, dün Boydak Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Garipler Mezarlığı’na defnedildi.

        SALDIRILARA KARŞIYMIŞ

        Suriyeli baba-kızın öldüğü evin bulunduğu mahallede geçen yıl 31 Temmuz’da, Suriyelilerin işçi ücretlerini düşürdüğü gerekçesiyle gerginlik yaşanmış, 1’i ağır 3 Suriyeli yaralanmıştı. Bu olayların ardından Suriyeliler evlerine güvenlik amacıyla demir kapı yaptırmış.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ