Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Akdeniz'de Türk-Yunan gerginliği

        Bakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) "M/V Malene Ostervold" isimli gemiye Akdeniz'de bir jeofizik araştırma yaptırdığı ve söz konusu araştırma sahasının Türkiye'nin deniz yetki alanları içerisinde yer aldığı kaydedildi.

        Atina Haber Ajansı (ANA) ve bazı Yunan yayın organları bugün, Yunanistan Genelkurmay Başkanlığını kaynak göstererek, "Türkiye için çalışan Norveç bandıralı 'Malene Ostervold' adlı geminin, Gediz adlı Türk firkateyni eşliğinde Yunanistan'ın Meis adasının 80 deniz mili güneyinde, 'Yunan kıta sahanlığı' içinde petrol araması yaptığına" ilişkin haberler yayımlamıştı. Atina Haber Ajansı ayrıca, "Yunan savaş gemisi Polemistis'in bölgede bulunduğunu ve iki savaş gemisi arasında 'bölgede egemenlik hakkının kimde olduğuna ilişkin haberleşme yapıldığını" bildirmişti.

        Haberlerin ardından Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yorgo Kumuçakos'tan gelen açıklamada ise, Norveç bandıralı geminin bölgedeki faaliyetine son verdiği belirtildi. Kumuçakos ayrıca, "Deniz hukuku ve uluslararası hukuk çerçevesinde bölgenin büyük bölümünün Yunan kıta sahanlığı içinde olması nedeniyle" Atina'nın harekete geçtiğini iddia etti. Sözcü, Ankara ve Oslo nezdinde diplomatik girişimlerde bulunduklarını da söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ