Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Taner Yıldız: Usul, esasın önüne geçmiştir

        HABERTÜRK ANKARA

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Rüzgâr Enerjisi Birliği üyelerini kabulünde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün danışmanı Ahmet Sever’in kaleme aldığı “Abdullah Gül ile 12 Yıl” isimli kitabı değerlendirdi. Yıldız, kitaptaki bazı cümlelerin, Cumhurbaşkanı Gül ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında bir ayrılık oluştuğu izlenimini verdiğini belirterek, “Şu anda usul esasın önüne geçmiştir. Böyle bir ortamda böyle konuların tartışılıyor olması, bir anne baba şefkati ile bakan her iki Cumhurbaşkanı’mızın da gerek davasına gerek ülkesine olan bakış açısını değiştirmez” dedi.

        Yıldız, bu tür cümlelerin birbiriyle samimi iki insan arasına giremeyeceğini belirterek, “Partimizin her iki kurucu üyesinin birbirleriyle samimiyeti bizler tarafından biliniyor. Her iki Cumhurbaşkanı’mızın üslubu danışmanları vasıtasıyla vereceği mesaj yerine kendi aralarında oturup konuşmalarıyla gerçekleşir. Böyle bir kitabın üslubunun, esasının daha önüne geçecek şekilde yayınlanmış olması enteresan” diye konuştu. Yıldız, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı istifadan kendisinin devreye girmesiyle Abdullah Gül’ün vazgeçirdiği iddiasına da yanıt verdi.

        Yıldız, “Diğer iki arkadaşımız, şu anki Sayın Başbakan’ımız ve Sayın Ömer Çelik’le beraber, doğru olduğuna inandığımız ve bizim birliğimizin, beraberliğimizin, bütünlüğümüzün korunması açısından da böyle bir girişimimiz tabii ki oldu. Böyle bir kitabın yayımlanmış olmasıyla beraber oluşturulmaya çalışılan tartışmalardan kimler hangi şekilde nemalanmaktadır, kimler üzülmektedir? Ben sevinenler arasında değilim” dedi. Yıldız, herkesin farklı yerlerde farklı görevlerde danışmanlıklarda bulunduğunu kaydederken, “Danışmanlıklar, aile içi yapının dışarı vurulması anlamında tercüme edilmemeli” dedi.

        ‘İYİ NİYETLİ DEĞİL’

        AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar TBMM’ye kayıt yaptırırken gazeteci Ahmet Sever’in kitabıyla ilgili soruları şöyle yanıtladı: “Özü itibarıyla iyi niyetli bir çalışma olarak görmüyorum. Daha önce de bir gazeteciye demeç vermişti. Mevcut Cumhurbaşkanı’mız ile eski Cumhurbaşkanı’mız arasında bir gönül kırgınlığına yol açmıştı. Şimdi mevcut kitabıyla da partimize bir el bombasını atmak istediğini görüyoruz. Bu kitapla niyet, AK Parti’nin arasına nifak sokmak, Sayın Cumhurbaşkanı’mızı itibarsızlaştırmaya çalışmak, Genel Başkanı’mızın koltuğunu tartışmaya açmak. Bu niyet partimiz tarafından çok iyi okundu.” n ANKARA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ