Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul Emniyeti'nden emekli albaya saldırıyla ilgili açıklama

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Beşiktaş'taki silahlı saldırının ardından eylemi sol bir terör örgütü adına gerçekleştirdiği öne sürülen 3 kişiyi yakaladığı bildirildi.

        Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde aramalar yapıldığı aktarılan açıklamada, aramalarda ruhsatsız 3 tabanca, 1 susturucu, değişik çap ve markada çok sayıda fişek, 136 elektrikli infilak kapsülü, 1 polis kimliği, 1 polis yeleği, 1 çelik yelek, 4 el telsizi, 1 sahte kimlik, 3 kilo 810 gram TNT tipi patlayıcı madde, 2 kilogram dinamit, 1 kilogram potasyum nitrat patlayıcı madde, 374 gram potasyum siyanür patlayıcı madde, 720 santimetre saniyeli fitil, sahte kimlik yapımında kullanılan çok sayıda kaşe ve mühür, çok sayıda bomba düzeneği, bomba yapımında kullanılan malzeme, iletişim ve bilişim malzemeleri ele geçirildiği belirtildi.

        3 SALDIRI DAHA AYDINLATILDI

        Açıklamada, operasyon neticesinde 12 Şubat 2009'da İstanbul'da bir doktora silahlı saldırı, 28 Eylül 2009'da Bursa'da emekli Albay Aytekin İçmez'in şehit edilmesi, 10 Şubat 2015'te İstanbul'da Kızılay İstanbul Şube Başkanı'na silahlı saldırıda bulunulması eylemlerinin de aydınlatıldığına işaret edildi.

        Aramalarda ele geçirilen dokümanların ön incelemelerinde, şüpheli şahısların birçok kişiye yönelik eylem amaçlı istihbari bilgiler topladıklarının tespit edildiği kaydedilen açıklamada, yakalanan şüphelilerden birinin bugün adliyeye sevk edildiği ve tutuklandığı, 2 şüpheli hakkındaki işlemlerin devam ettiği bilgisi verildi.

        SALDIRININ GÖRÜNTÜLERİ

        Bu arada, saldırı sırasında güvenlik kamerası tarafından çekilen ve şüphelilerin yakalandığı operasyonun görüntüleri, basın mensuplarına dağıtıldı.

        Albay Çetin Oğuz (67) ve eşi Asuman Oğuz (66), 7 Haziran'da İstanbul Jandarma Bölge Komutanlığı nizamiyesinden yürüyerek çıktıkları sırada motosikletli iki kişinin silahlı saldırısı sonucu yaralanmış, şüphelilere ait olduğu belirlenen motosiklet, Beşiktaş Abbasağa Parkı yakınındaki çıkmaz sokakta bulunmuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ