Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ayda 180 bin lira toplayan çete çökertildi

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, gelen ihbarlar üzerine yaptığı çalışmada, Topkapı, Esenler ve Bağcılar minibüs hatlarında hat sahipleri ve birçok şoförün tehdit edilerek bir şebeke tarafından haraca bağlandığını belirledi. Polis ekipleri, şebekeyi tespit ederek 5 ay boyunca fiziki ve teknik takiple şüphelileri izledi.

        13 ADRESE BASKIN

        Yapılan çalışmalar kapsamında, polis ekipleri sabah saatlerinde Esenler başta olmak üzere Bağcılar, Gaziosmanpaşa, Başakşehir ve Arnavutköy ilçelerinde 13 adrese eşzamanlı şafak operasyonu düzenledi. Özel Harekat ekiplerinin de destek verdiği operasyonda, şebeke liderleri olduğu iddia edilen M.A. ile polis memuru N.K.'nın da aralarında bulunduğu toplam 11 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, 2 tabanca ile 3 pompalı tüfek ele geçirildi.

        MİNİBÜSÇÜLERDEN AYDA 180 BİN LİRA HARAÇ

        Polis ekipleri, teknik takip sonucu Mart ayından itibaren yaptığı ara operasyonlarda şebeke liderlerinden olduğu öne sürülen A.G.'nin de aralarında bulunduğu 5 şüpheliyi tutuklattı. Ara operasyonlarda ise 12 tabanca ele geçirildiği öğrenildi. Yapılan inceleme sonucunda şebekenin minibüs hattı sahibi ve şoförlerinden ayda yaklaşık olarak 180 bin lira haraç aldığı tespit edildi. Gözaltına alınan polis memuru N.K.'nın şebeke üyelerine göz yumduğu iddia edildi. Bazı polis memurlarının da konuyla ilgili olarak ifadelerinin alındığı öğrenildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ