Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Siyasilerden Süleyman Demirel için başsağlığı mesajları

        9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel solunum yolu enfeksiyonu ve kalp yetmezliği nedeniyle Ankara'da hayatını kaybetti.

        Demirel'in ardından siyasiler şunları söyledi:

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN

        Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesinde yayınlanan mesajından şu ifadelere yer verdi:

        “Türkiye Cumhuriyeti’nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in vefatını büyük bir teessürle öğrendim.

        Türk siyasi tarihinde derin izler bırakan, ülkemizin kalkınma sürecinde katkıları bulunan Süleyman Demirel, devlet ve siyaset adamı olarak siyasi tarihimizin önemli isimleri arasında yer almaktadır. Süleyman Demirel, üstlendiği görevler, gerçekleştirdiği hizmetler ve siyasetteki rolü ile aziz milletimiz tarafından gelecekte de yad edilecektir. Türkiye'nin 9. Cumhurbaşkanı Sayın Demirel’e rahmet diliyor; ailesine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı temenni ediyorum.”

        BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in kendine özgü üslubu ve uzun siyasi yaşamında ülkeye verdiği hizmetlerle hep hatırlanacak bir siyaset adamı olduğunu bildirdi.

        Başbakan Davutoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayınladı.

        Davutoğlu, mesajında, "Türk siyasi tarihinde çok derin izler bırakmış 9. Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman Demirel'in vefatını üzüntüyle öğrendim. Sevenlerine, yakınlarına ve milletimize taziyelerimi iletiyorum. Kendine özgü üslubu ve uzun siyasi yaşamında ülkemize verdiği hizmetlerle hep hatırlanacak bir siyaset adamıydı" ifadesine yer verdi.

        TBMM BAŞKANI CEMİL ÇİÇEK

        TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Yakın siyasi tarihimizin tüm yönleriyle anlaşılabilmesi bakımından merhum Cumhurbaşkanımızın bu süreç içerisinde yaptıklarının, yapamadıklarının çok iyi bilinmesi gerekiyor. Hepimizin bu hayattan alacağı dersler var, örnekler var. Önemli bir kayıp olduğundan hiç şüphe yok" dedi.

        Bir süredir solunum yolları, böbrek ve kalp yetmezliği sorunu nedeniyle Güven Hastanesi'nde tedavi gören 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel vefat etti.

        Demirel'in Güniz Sokak'taki evine gelerek taziye ziyaretinde bulunan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı, Başbakan olarak, muhalefet lideri olarak önemli sorumluluklar üstlendi. Yakın siyasi tarihimizin tüm yönleriyle anlaşılabilmesi bakımından merhum Cumhurbaşkanımızın bu süreç içerisinde yaptıklarının, yapamadıklarının çok iyi bilinmesi gerekiyor. Hepimizin bu hayattan alacağı dersler var, örnekler var. Önemli bir kayıp olduğundan hiç şüphe yok. Ben, bu vesileyle bir defa daha kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Sevdiği eşiyle buluşacak belki tek teselli yönü burası. Allah rahmet eylesin, hepimizin başı sağ olsun. En son birkaç defa görüştük. Telefonla görüştüğümüz zamanlar oldu" ifadelerini kullandı.

        KEMAL KILIÇDAROĞLU

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in Türkiye siyasetinin 40 yılı aşkın bir dönemine damgasını vurmuş, kendine has üslubu, hoşgörüsü, azmi ve demokrat kişiliğiyle yeri doldurulamayacak bir devlet adamı olduğunu bildirdi.

        Kılıçdaroğlu, 9. Cumhurbaşkanı Demirel'in vefatı dolayısıylabaşsağlığımesajı yayınladı.

        Mesajında, Demirel'in vefatı nedeniyle derin üzüntü duyduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

        "Türk siyasi hayatımızın çok önemli ve değerli bir üyesini kaybettik. Türkiye siyasetinin 40 yılı aşkın bir dönemine damgasını vurmuş, kendine has üslubu, hoşgörüsü, azmi ve demokrat kişiliğiyle yeri doldurulamayacak bir devlet adamıydı. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Ülkemizin ve tüm sevenlerinin başı sağ olsun."

        TANSU ÇİLLER

        Eski Başbakan Tansu Çiller, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in millete hizmeti her şeyin üstünde tutan, ülkeye büyük eserler kazandıran ve siyasi tarihte iz bırakmış önemli bir siyaset duayeni olduğunu bildirdi.

        Çiller, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayınladı.

        Mesajında, Demirel'in vefatı nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu belirten Çiller, "Millete hizmeti her şeyin üstünde tutmuş, ülkemize büyük eserler kazandırmış, siyasi tarihimizde iz bırakmış önemli bir siyaset duayenidir. Ayrıca Kıratın millete hizmet yolunda kendisiyle uzun yıllar birlikte çalıştık, çok anılarımız oldu" ifadelerini kullandı.

        Siyaset yasağının olduğu dönemde Demirel'in kendisini Tuzla'daki evine davet etmesiyle tanıştıklarını vurgulayan Çiller, şunları kaydetti:

        "Konuşmalarında demokrasi aşığı yanını, bu yöndeki heyecanını gördüm. Siyasete atılmam yönündeki çağrısına olumlu cevap vermemde, demokrasiye olan bağlılığı en önemli etken olmuştur. Daha sonra Doğru Yol Partisi'nin zor şartlarda kuruluşunun ardından, o zaman ki parti genel merkez binasının zemin katında mahzen olarak da anılan toplantı odasında demokrasi yolunda birlikte önemli çalışmalarımız oldu. Demokrasi ve Türkiye sevdasıyla mahzenden çıkıp, 6 kez gittiği makama 7 kez geldi ve son noktada demokrasi meşalesi olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı oldu. Milletimiz, dava arkadaşları ve sevenleri tarafından unutulmayacaktır. Allah'tan kendisine rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum."

        MESUT YILMAZ

        Eski Başbakan Mesut Yılmaz,9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatına ilişkin,"Rahmetli Demirel iktidara siyasi güce ulaşmak için bütün gücüyle mücadele eden ama o güce ulaştıktan sonra o gücün kendisini zehirlemesine izin vermeyen hukuktan ve demokrasiden hiçbir zaman sapmamış olan bir siyasetçiydi" dedi.

        MUSTAFA SARIGÜL

        9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel vefat etmiştir. Kendisine Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerim.

        DOĞRU YOL PARTİSİ ANTALYA ESKİ MİLLETVEKİLİ MEHMET DÜLGER

        Doğru Yol Partisi Antalya eski milletvekili Mehmet Dülger ise yaptığı açıklamada, Türk milletine başsağlığı dileğinde bulunarak, "Ailece 50 yıldır tanıdığımız çok kıymetli bir devlet büyüğünü kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz yattığı yer nur olsun" dedi.

        Demirel'in gerek şapkası gerek mizahi duygusuyla çok sıcak bir insan olduğunu anlatan Dülger, şunları söyledi:

        "Sonsuz derecede demokrasiye bağlı bir insandı onun için aşmayacağı şey yoktu. Fiilen 10 yıl başbakanlık yaptı inanılmaz eserler bıraktı. Bugünün politikasıyla da belki irtibatı olur diye söylemek isterim. Bir vesileyle demişti ki iğne deliği kadar uzlaşama için küçük bir yer olsa ben oradan deve geçiririm demişti ders olsun herkese."

        ESKİ KÜLTÜR BAKANI İSTEMİHAN TALAY

        Süleyman Demirel'in Cumhurbaşkanlığı döneminde Kültür Kakanı olarak görev yapan İstemihan Talay da taziye ziyaretinin ardından yaptığı değerlendirmede, Demirel ile çok yakın çalışma içerisinde bulunduğunu ve çok özel niteliklerini, devlet, millet adına değerli çalışmalarını yakından görme imkanı bulduğunu belirtti.

        Yurt dışı ziyaretlerinde Demirel'in çalışmalarını yakından takip etme imkanı bulduğunu ifade eden Talay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

        "Özellikle yurt dışı seyahatlerine giderken ve uçakta sanki bir sınava hazırlanan öğrenci gibi nasıl dosyalar üzerinde çalıştığını ve devlet adamlarıyla yaptığı görüşmelerde ülkemizi nasıl en iyi şekilde temsil ettiğini çok yakından müşahede ettim. Sayın Demirel, aynı zamanda bir Cumhurbaşkanı olarak devletimizi dışarıda da en iyi şekilde temsil etmiştir ve büyük bir saygınlıkla herkesin, özellikle dünya liderlerinin saygısını ve sevgisini görmüştür. Demokrasinin ülkemizde yerleşmesinde en önemli devlet adamalarından biridir ve o milletimizin gönlünde ebedi yaşayacak bir devlet adamı olarak kalacaktır"

        Öte yandan, Demirel'in vefat ettiği Güven Hastanesi'nin girişinde ve odasının bulunduğu üst katta taziye defteri açıldı.

        BAŞBAKAN YARDIMCISI YALÇIN AKDOĞAN

        Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatı nedeniyle yakınlarına ve millete başsağlığı diledi.

        Akdoğan, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden, Demirel'in vefatı nedeniyle yayımladığı mesajda, "Türk siyasetine damga vuran duayen devlet adamı 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel'in vefatı sebebiyle yakınlarına, milletimize başsağlığı dilerim" ifadelerine yer verdi.

        AA-İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ