Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 'İslam alemine bomba atılmış gibi'

        AK Parti Grup Başkan Vekili Faruk Çelik, Saddam Hüseyin'in bayram sabahında idam edilmesinin Irak'ta yaşananlar açısından değerlendirdi ve zamanlamasına dikkat çekti. AK Parti Grup Başkan Vekili Faruk Çelik, "Saddam Hüseyin'in bayram sabahında idam edilmesinin, Irak'ta yaşanan olaylar açısından son derece dikkate değer bir zamanlama" olduğunu söyledi.

        Çelik, Bursa Valiliğinde düzenlenen bayramlaşma töreninde gazetecilerin Saddam Hüseyin'in idam edilmesine ilişkin sorularını yanıtladı.

        Kişisel olarak idama karşı olduğunu belirten Çelik, Saddam'ın idam görüntülerinin yayınlanmasının, insanların psikolojisini ciddi biçimde bozduğuna inandığını dile getirdi.

        "(Olayın diğer yönü, etme bulma dünyası) derler" ifadesini kullanan Çelik, şöyle devam etti:

        "Saddam Hüseyin, 1970'lerin sonundan 2000'lerin başına kadar o bölgede çok ciddi katliamların yaşanmasına sebep olmuş, İran-Irak savaşının gereksiz yere çıkmasını, Halepçe katliamlarını, Kuveyt işgalini filan düşündüğünüzde, çok cinayetlere imza atmış bir diktatör.

        Bu yönü doğru, ama diğer açıdan da bayramın sabahında idam edilmesi, bugün Irak'ta yaşanan olaylar açısından son derece dikkate değer bir zamanlamadır. Adeta İslam aleminin içine bir gazyağı dökülmüştür, bir bomba atılmıştır. Mevcut itilafların derinleşmesi ve Irak'ta yaşanan olayların daha da artmasına neden olacak şekilde bir zamanlama yapılmıştır. Bu son derece dikkat çekici bir zamanlamadır."

        Saddam Hüseyin'in yakalandıktan sonra bir ay içinde ya da idam edildiği zamandan bir ay sonra da idam edilebileceğini ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

        "Buna engel yoktu. Bugün bu anlamda tepkiler, daha alt düzeyde kalırdı. Bayram sabahına denk gelmeyebilirdi. Bu zamanlamayı çok anlamlı bulduğumuzu vurgulamak istiyorum."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ