Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Milletvekili maaşları yarıya düşürülsün

        TBMM'de yazılı bir açıklama yapan Yaşar Ağyüz, ekonomik krizi dar gelirli vatandaşların üzerine yığan Maliye Bakanlığı'nın, krize karşı alınabilecek tedbileri gözardı ettiğini ifade etti. Krize karşı tasarrufu öneren ve tasarrufa devlet kurumlarından başlanmasını isteyen Ağyüz, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık ödeneklerinin azaltılması gerektiğini dile getirdi.

        Belediyelerin lüks reklam harcamaları ile kamuya lüks araç alımı ve kiralanmasından vazgeçilmesini talep eden CHP'li Ağyüz, kamuya ait KİT'lerin yönetim kurulu üyelerinin maaşlarının yarı yarıya düşürülmesini istedi.

        Ağyüz, açıklamasında, "Ekonomik krizi halkla birlikte duymak ve yaşamak istiyorsak, kriz sürecinde milletvekili maaşları yarı yarıya düşürülmelidir." dedi. Çiftçiye, esnafa ve kredi kartı mağdurlarına gerekli kolaylıkları içeren paketlerin zaman geçirilmeden açıklanması gerektiğini belirten Ağyüz, krizden çıkışın ancak yolsuzlukların önlenmesiyle mümkün olabileceğini kaydetti.

        MİLLETVEKİLLERİNDEN FARKLI TEPKİLER

        CHP'li Ağyüz'ün 'milletvekili maaşları yarı yarıya düşürülsün' önerisine milletvekillerinden farklı tepkiler geldi. AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, kendisinin milletvekili maaşıyla geçinen biri olduğunu belirterek, "Benim maaşım çok şükür bana yetiyor. O arkadaş maaşını dağırtmak istiyorsa, yarısını değil tamamını dağıtabilir. O arkadaşın durumu herhalde çok iyi." şeklinde konuştu.

        Ağyüz'e kendi partili arkadaşlarından da destek gelmedi. CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe, milletvekili maaşlarının yarıya indirilmesinin, ekonomik krizin önlenmesine bir katkı sağlamayacağını söyledi. Ünlütepe, bunun yerine daha ciddi tedbirlerin alınması gerektiğini kaydetti.

        CHP Edirne Milletvekili Rasim Çakır, "Bence çok spekülatif bir yaklaşım. Oportünistçe bir yorum." dedi.

        DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal da, milletvekillerinin halkla her şeyi paylaşması gerektiğini ifade ederek, "Küresel mali kirizin ekonomik ve sosyal hayatımıza gerçekten etkileri neyse, bunu paylaşmak gerekiyor." dedi.

        Birdal, CHP'lilerin bunu Meclis gündemine getirmesi durumunda bir Meclis araştırmasıyla, ekonomik krizin halkla birlike nasıl yaşabileceği ve ne gibi önlemlerin alınabileceğinin değerlendirilebileceğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ