Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Cansu Kaya'nın katil zanlıları tutuklandı

        Kadir TAMER/HABERTÜRK

        Muğla'nın Ortaca İlçesi’nde kaybolduktan 3 gün sonra bir sulama kanalında yarı çıplak halde cesedi bulunan 18 yaşındaki garson Cansu Kaya’nın tecavüz edildikten sonra boğularak öldürüldüğü ortaya çıktı.

        Genç kızın katil zanlıları olarak, 1 ay önce tanıştığı 2 arkadaşı gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi. Suçlamaları kabul etmeyen 2 zanlı, olay günü alkol aldıktan sonra sulama kanalına girdiklerini, Cansu’nun su içerisinde çırpınışlarını görünce kaçtıklarını anlattı. Zanlılardan Necati D.’nin 2 yıl önce Fethiye’de para karşılığı ilişkiye girdiği bir kadını darp ettiği iddiasıyla hakkında işlem yapıldığı belirlendi. Necati D.’nin, sulama kanalındaki aramalara katıldığı ortaya çıktı. Cinayetin ardından kurulan 5 kişilik özel bir ekip, bölgedeki kamera kayıtlarını inceledi. İşyerlerine ve evlere ait güvenlik kameralarında yapılan incelemede, genç kızın son olarak Poyraz Ç. (25) ve Necati D. (25) ile birlikte olduğu tespit edildi. 2 zanlının ev adreslerini belirleyen jandarma ekipleri, baskın düzenleyerek gözaltına aldı.

        Zanlıların evlerinde yapılan aramada Cansu Kaya’ya ait kayıp cep telefonu ve eşyaları bulunamadı. Zanlılar ilk ifadelerinde, Kaya ile alkol aldıklarını, bir süre sonra Dalyan Kanalı’nda suya girdiklerini anlattı. Genç kızın suda çırpınmaya başladığı, korktukları için olay yerinden kaçtıkları yönünde ifade veren Poyraz Ç. ve Necati D., tecavüz ve öldürme olayına karışmadıklarını iddia ederek suçlamaları kabul etmedi. 2 zanlı, Cansu’ya ait eşyaları korktukları için yaktıklarını söyledi.

        OTOPSİ ORTAYA ÇIKARDI

        Cansu Kaya’nın, yapılan otopsisinde tecavüze uğradığı ve boğularak öldürüldüğü anlaşıldı. Vücudunda morluklar olduğu da belirlenen genç kızın üzerinde 2 zanlıya ait sperm bulundu. Kaya’nın suda değil elle boğulduğu tespit edildi.

        ZANLILAR TUTUKLANDI

        Zanlılar, dün öğlen saatlerinde ‘adam öldürmek ve tecavüz’ suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Ortaca Adliyesi’ne zanlıların götürüldüğü sırada yaklaşık 100 kişilik bir grup jandarma aracına saldırdı. 2 zanlı, güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından adliye binasına çıkarıldı. Poyraz Ç. ve Necati D., savcılık sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Öte yandan birçok ilde olayı protesto yürüyüşleri yapıldı. Kadınlar, bu tür suçlarda ağırlaştırılmış müebbet verilmesi için düzenleme istedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu da Cansu Kaya’nın ailesini arayarak taziyelerini iletti. Davutoğlu, ailenin her zaman yanlarında olduklarını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ