Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP, “HDP” bariyerine takıldı

        Düzgün KARADAŞ/ANKARA

        Resmi olmayan görüşmelerin tümünde MHP’nin “HDP’ ile hiçbir seçenekte yokuz” yaklaşımını ortaya koyması, CHP’nin elini kolunu bağladı. İki parti arasında birkaç kanaldan yürüyen gayriresmi görüşmeler, MHP Lideri Bahçeli’nin HDP konusundaki olmazsa olmaz tavrı yüzünden bir-iki gün önce kesildi.

        “Muhalefet partileri arasında koalisyon”da ısrarcı olan Kılıçdaroğlu, kesilen görüşmeleri yeniden başlatmak için bu kez MHP Lideri’ne “dönüşümlü Başbakanlık” teklifinde bulundu. Ancak CHP’de ağırlıklı görüş, MHP’nin HDP’yi bahane ederek AK Parti ile olası bir koalisyonu tercih edebileceği yönünde. MHP’yi, AK Parti’siz koalisyon konusunda ikna edemeyen CHP ise AK Partili seçenekleri gündemine aldı.

        HABERTÜRK’ün CHP kaynaklarından edindiği bilgiye göre, CHP ile AK Parti arasındaki temaslarda Kılıçdaroğlu’nun sıraladığı Cumhurbaşkanı’nın anayasal sınırlarına çekilmesini de öngören 14 maddelik koalisyon ilkeleri konusunda bir sorun yok. Sorun “dönüşümlü Başbakanlık” ve bakanlıkların iki parti arasında eşit dağıtılmasında yaşanıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ