Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Fethiye'de düzenlenen fuhuş operasyonunda 2 kişi daha gözaltına alındı.

        Erdoğan CANKUŞ / HABERTÜRK

        Muğla'nın Fethiye ilçesinde internet üzerinden irtibata geçtikleri erkeklerle fuhuş yapan yabancı uyruklu kadınların birinin Hepatit-C taşıdığı belirlendi. Kadınlara fuhuş yaptıran biri Kırgızistan uyruklu kadın olmak üzere 2 kişi 'fuhuşa teşvik etmek ve yer sağlamak' suçlamasıyla yakalandı.

        İddialara göre, Kırgızistan uyruklu yüksekokul mezunu Tina lakaplı Rano G. (42) ile Ünal K. (40) Fethiye'ye tatil amacıyla Rusya, Moldova, Kırgızistan, Özbekistan ve Azerbaycan'dan gelen kadınlarla tanışıp maddi yardımda bulundu. Bir süre sonra verdikleri parayı alabilmek için kadınlara lüks villa ve otellerde para karşılığı fuhuş yaptıran ikili, sanal alemde oluşturdukları "Fethiye Escort" isimli site aracılığıyla da fuhuş işini internete taşıdı.

        Foça Mahallesi'nde kiraladıkları lüks villalarda 2-3 kadını tutarak internet sitesi aracılığıyla müşteri ayarlayan ve daha sonra Fethiye'deki bazı otellerde oda ayırtan organizatörler kadınları fuhuşa zorladı. Fethiye Emniyet Müdürlüğü Asayiş Bürosu ekipleri internetteki web adresinden ve sitedeki telefonlardan adres bilgilerine ulaştıkları Özbekistan uyruklu yüksekokul mezunu Tatyana G.(24), Kırgızistan uyruklular lise mezunu ev hanımı Iryna N. (36), Liutmyla M.(40) ve eczacı Aishan N.'yi (28) gözaltına aldı. Kadınlar sınır dışı edilmek üzere Muğla Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne gönderildi.

        Fethiye Emniyet Müdürlüğü Asayiş Bürosu ekipleri daha sonra 'fuhuşa teşvik ve aracılık' yapan organizatörlerin peşine düştü. Fethiye'de değişik mahallelerde kiralanan villaları takibe alan ekipler, Ünal K. (40), Rano G. ve Olga Z.'yi yakalayıp gözaltına aldı. Olga Z. kendisinin de mağdur olduğunu, para karşılığı fuhuş yaptırıldığını ileri sürdü. Rano G. ile Ünal K. adliyeye sevk edildi. Polis aynı olayda organizatör olarak görev aldığı sanılan K.K. (27) ile Kırgızistan uyruklu eşi G.K.'nın da peşine düştü.

        ERKEKLERE 'HASTANE' ÇAĞRISI

        Operasyonda yakalanan Rus uyruklu terzi Olga Z.'de (35) Hepatit C'ye rastlanırken, pek çok kadınsal hastalık da tespit edildi. Yetkililer, Olga Z. ile birlikte olan erkeklerin mutlaka en yakın bir sağlık kuruluşuna gidip, tedaviden geçmelerini istedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ