Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Erdoğan çifti CERN'de

        İsviçre'nin Cenevre kentindeki Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi'ni (CERN) ziyaret eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, onur defterini imzaladı.

        Recep Tayyip Erdoğan, onur defterine, ''Türkiye, 1956'dan bu yana gözlemci statüsünde CERN ile yakın işbirliği içindedir. Türk bilim adamlarının çeşitli projelerde görev almalarının hem CERN hem Türkiye için önemli bir fırsat oluşturduğunu düşünüyorum'' diye yazdı.

        Erdoğan, yazısını, mevcut işbirliğimizi sürdürme ve daha da güçlendirme isteğinde olduğumuzu ifade etmek isterim. Büyük Hadron Çarpıştırıcısı deneyi başta olmak üzere merkezin bugüne kadar yaptığı çalışmaların bilime yeni ufuklar açacağına ve insanlığa hizmet edeceğine inanıyorum'' diye sürdürdü.

        Başbakan, kendisine merkez hakkında bilgi veren CERN Genel Müdürü Robert Aymar'a, ziyaretin anısına işlemeli bir tabak verdi. Aymar da Erdoğan'a sanal bellek kartı ve kalem hediye etti.

        Erdoğan, daha sonra enstitüde çalışan, Kaliforniya Üniversitesi'nden Türk bilim adamı Prof. Dr. Samim Erkan tarafından merkezde diğer Türk bilim adamları ve öğrencilerle tanıştırıldı.

        Erdoğan, buradaki konuşmasında, AK Parti hükümetinin ARGE'ye büyük önem verdiğini vurgulayarak, ''Bizden önceki dönemlerde hükümetlerin öncelikleri arasında AR-GE yoktu. Biz, AR-GE harcamalarını büyük ölçüde artırdık. Hedefimiz 2013'e kadar harcamaların GSMH'ye oranını yüzde 2'ye çıkarmak'' diye konuştu. Erdoğan, özel sektörün ARGE'ye kamu kadar önem vermemesinden de yakınarak, ''Hazıra konmak istiyorlar. Onları da teşvik ediyoruz'' dedi.

        Başbakan Erdoğan, yarın Cenevre'de BM binasının ''İnsan Hakları ve Medeniyetler İttifakı Salonu''nun açılış törenine katılacak.

        A.A.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ