Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ardahan'da "Atatürk silueti" görülmeye başlandı
        1

        Ardahan'ın Damal ilçesinin Ata Mahallesi'nde Karadağlar'ın eteğine her yıl yansıyan Atatürk silueti, bu yıl da görülmeye başlandı

        2

        İlçede bu yıl ilk kez görülen siluet, havaların yağışlı olması nedeniyle kısa süreliğine ortaya çıktı. Vatandaşların olmadığı alanda gazeteciler siluetin ilk görüntüsünü almaya çalıştı.

        3

        Belediye Başkanı Ergin Önal, gazetecilere yaptığı açıklamada, 12 Temmuz Pazar günü "Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri"nin gerçekleşeceğini belirterek, her yıl olduğu gibi bu yıl da kutlamaların renkli geçeceğini söyledi.

        4

        Henüz zamanlarının olduğunu, şenliklerde çeşitli etkinlikler planladıklarını ifade eden Önal, "Biz yıllar önce olduğu gibi aynı niyetle bu etkinliği gerçekleştireceğiz. Çünkü buradaki tek amaç ve gayemiz daha çok insanı bölgeye çekmektir.

        5

        Daha çok Damal'ı tanıtmak ve daha çok Atatürk'ü tanıtmaktır. Herkesçe malum, bu doğa olayı sadece bize ait. Dünyada belki eşi benzeri olmayan bir doğa olayı. Bu nedenle etkinlikler ne kadar verimli olursa bizler o kadar amacımıza ulaşmış oluruz" dedi.

        6

        Önal, bundan sonra havaların açıklığına göre çok sayıda insanın bölgeye gelerek silueti izleyebileceğini vurguladı. (AA)