Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Boşandı, satırlı saldırıya uğradı kaçırılan çocuğuna kavuşamadı

        SEDEF ŞENKAL DEMİR/HABERTÜRK

        Sürekli şiddet gördüğü eşine karşı açtığı boşanma davası sonrası otoyolda kurulan pusuda eşi ve ailesinin satırlı saldırısına uğrayan Merve O, çocuğunun velayetini mahkemeden kazandı. Ancak kocasının ailesi, Merve O.’ya çocuğu hâlâ vermiyor.

        Merve O. (22), 18 yaşında severek evlendi. Evliliğin ilk günlerinden itibaren şiddet görmeye başladı. 19’unda anne oldu. Çocuğunu doğurduktan üç gün sonra bile koca dayağı yedi. Boşanma davası açtı, 3.5 yaşındaki oğlu ile annesinin evine sığındı. Mahkeme geçici velayeti ona vermesine karşın eşi sokak ortasında çocuğunu annesinin kucağından alarak kaçırdı. Boşanma davası sonrası 18 Şubat tarihinde otoyolda, eşi ve ailesinin satırlı saldırısına uğradı. Koruma kararına rağmen polisin “Aracım yok” dediği gün saldırıya uğrayan Merve yara almadan kurtuldu ancak annesi Leman’ın burnu kırıldı. Saldırganlar serbest bırakıldı.

        Genç kadın, 3.5 yaşındaki oğlu E.’yi geri almak için hukuk savaşı başlattı. Çocuğunu almak için icra ile gittiği eşinin evinden her seferinde eli boş döndü. Merve O., İstanbul Barosu’ndan aldığı adli yardımlar sayesinde çocuğunu alabilmek için icra mahkemesine de dava açtı. Merve’nin hukuk savaşına Habertürk de aylarca tanıklık etti.

        TAZYİK HAPSİ OĞLUNA KAVUŞTURACAK MI?

        Anadolu Aile Mahkemesi’nde 3 gün önce görülen boşanma davasında hâkim, çiftin boşanmasına hükmetti. E.’nin velayeti de annesine verildi. Boşanma davasından sonra da Anadolu 14. İcra Mahkemesi’nde “çocuk teslimine muhalefet” suçundan yargılanan Ayhan O. hakkında karar çıktı. Mahkeme, Ayhan O.’ya 6 aya kadar tazyik hapsi kararı verdi.

        Mahkeme, hapsin uygulanmasına başlanmasından sonra çocuğun teslim edilmesi halinde sanığın tahliyesini de karara bağladı. Bu karar ardından oğlunun teslimini bekleyen Merve O., “Oğluma kavuşmak için sabırsızlanıyorum. Tam 7 ay oldu yüzünü görmedim. Eski eşim bu yüzden hapse giriyor ama hâlâ çocuğumu getirmediler. Oğlumu alana kadar savaşım sürecek” dedi.

        "MEVCUT SİSTEM YÜZÜNDEN ÇOCUĞUNA HASRET KALDI"

        Merve O.’ya İstanbul Barosu’nun atadığı avukatı Sevim Akbaş, genç kadının başına gelenlerde kanunların uygulanamamasının payı olduğuna dikkat çekerek, “Çocuğu geri almak için mevcut düzende icra müdürlüğüyle hareket ediyoruz. Ancak onların yoğunluğu ve sadece mesai saatleri içinde çalışmaları nedeniyle adres tespit edildiğinde anında gidilemiyor. Mesai saati içinde gösterilen adreslerde genelde çocuk bulunmuyor. Mevcut sistem hem yıpratıcı hem de maliyetli. Bu durumda olan yüzlerce kadın var. Sistem değişirse, mahkemenin kararı Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletilir, savcılık da kararı polise uygulatır. Aile Bakanlığının acilen bu konuya el atmasını bekliyoruz” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ