Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Babalar Günü'nde Soma'da hüzün vardı

        Sabah saatlerinden itibarenSomaMaden Şehiliği'ne gelen ölen madencilerin çocukları, eşleri ve diğer yakınları, mezarların başlarında dua edip, çiçek bıraktı.

        SomaBelediye Mezarlığı içerisindeki 39 madencinin defnedildiğiSomaMaden Şehitliği,BabalarGünü'nde madenci ailelerinin yanı sıra çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşlarca da ziyaret edildi.Soma'daki Türkiye'yi yasa boğan 13 Mayıs 2014 tarihindeki faicada yaşamını kaybeden 301 madenci arasında yer alan Tolga Özcan'ın 6 aylık kızı Ecrin Buğlem Özcan ve onun günlerce kurtarılmasını bekleyen 23 yaşındaki eşi Berna Özcan, kayınpederi İsmet DemirBabalarGünü'nde mezarı başındaydı. Eşi faicada yaşamını yitirdiğinde 1.5 yıllık evli ve 6 haftalık da hamile olduğunu belirten Berna Özcan, "Tolga, hamile olduğumu öğrendiğinde kız olursa ismini 'Buğlem' koyalım demişti. Bense isminin 'Ecrin' olmasını istemiştim. Eşim kızını göremedi. Ancak, onun koymak istediği istediği isim yaşacak" dedi.

        Kızı ve torunuyla, damadının mezarını ziyaret eden 53 yaşındaki İsmet Demir de "Maden faciasının üzerinden 1 yıl geçti ama hala acıları yüreğimizde. Unutulacak gibi değil. Allah geride kalanlara sabırlar versin, ama yerleri dolmuyor. Keşke sağır, kör, topal olsaydı da gözümüzü verseydik de herkes çocuğunun başında olsaydı. Her şey para değildir. Torunumun şimdi dede demesi başka baba demesi başka. Onun acısını yaşıyoruz" dedi.

        BABASINA İLK HEDİYESİ BİR BUKET GÜL OLDU

        Altı aylık Ecrin Buğlem bebek, hiç göremediği babasının mezarına annesinin yardımıyla kırmızı ve beyaz güllerden oluşan, üzerinde, "Seni çok seviyorum babacığım.BabalarGünün kutlu olsun. Kızın Ecrin Buğlem" yazılı not bulunan bir buket bıraktı.

        MEZARINA KARANFİL BIRAKIP, DUA ETTİ

        Maden şehitliğini ziyaret edenlerden biri de ölen işçilerden Orhan Öksüz'ün oğlu 18 yaşındaki Burhan Öksüz'dü. Babasının mezarına su döküp, karanfil bırakıp, başında dua okuyan oğul Öksüz, "Mekanı cennet olsun" dedi.

        Soma'daki maden faicasının ardından 433 çocuk babasız kalmıştı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ