Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Stajyer öğretmene müjde: Eşinin yanına atama isteyebilecek

        HABERTÜRK/ EĞİTİM

        Geçtiğimiz eylül ayında atanan ancak hem bir yılını doldurmadıkları hem de stajyerlikleri henüz kaldırılmadığı için önümüzdeki ağustos ayında yapılacak “atamalara” katılamayacakları söylenen aday öğretmenlere “yer değiştirme” müjdesi geldi.

        Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yayımladığı genelgeye göre aday öğretmenler de “eş durumu” nedeniyle atama talebinde bulunabilecek.

        Bakanlığın açıklamasında, “19 Eylül 2015 tarihinde ataması yapılan aday öğretmenlerimizin adaylık süreçlerinin tamamlanmaması sebebiyle mazerete ve diğer nedenlere bağlı (eş durumu) yer değiştirme isteklerinde bulunamama durumları görülmektedir. Ancak aile birliğinin korunması ve aday öğretmenlerimizin herhangi bir mağduriyete uğramaması için 2015 Ağustos ayında yapılacak mazerete ve diğer nedenlere bağlı yer değiştirmelere başvurularının sağlanması adına gerekli çalışmalar ivedilikle yürütülmektedir” denildi. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “Stajyer öğretmenlerimiz mağdur oluyordu. Bu düzenleme ile mağduriyetleri giderildi” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ