Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP'li Milletvekilleri ile buluştu

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran'da seçilen milletvekilleri ile Genel Merkez'de bir araya geldi.Parti Genel Merkezi'nde basına kapalı yapılan toplantı, yaklaşık 3,5 saat sürdü. Toplantıda, milletvekillerinin söz alarak, koalisyona ilişkin görüşlerini açıkladıkları öğrenildi.

        Farklı görüşlerin dile getirildiği toplantıda, milletvekillerinin, koalisyon görüşmeleri sırasında vereceği kararlarla ilgili Kılıçdaroğlu'na desteklerini ilettikleri belirtildi.

        Toplantıda, Meclis Başkanlığı seçimlerinin de gündeme geldiği, bununla ilgili teklif ve önerilerin değerlendirileceği kaydedildi.

        Milletvekillerinin bulundukları bölgelere ilişkin bilgi verdiği toplantıda, Kılıçdaroğlu'nun, milletvekillerine "TBMM'deki çalışmalarında başarılar dilediği" ifade edildi.

        Toplantının ardından Kılıçdaroğlu, milletvekilleriyle iftar yaptı. Baykal, CHP Genel Merkezi'nden ayrılırken, basın mensuplarını "Meclis Başkalığına" ilişkin sorusuna, "Bunları konuşmak için henüz erken, önce milletvekilleri yemin etsin" cevabını verdi.

        Toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, gündemdeki en sıcak konunun koalisyon olduğunu belirterek, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun koalisyonla ilgili yeni milletvekillerinin görüşlerini alacağını kaydetti. Yarın milletvekillerinin yemin merasimi olduğuna da değinen Özkoç, "Resmen artık yeni bir dönem başlıyor. Sayın genel başkanımız tamamen görüşlerini alarak resmi yeni döneme başlayacaktır diye düşünüyorum. Genel başkanımızın yürüttüğü diplomasi aslında yüzde 60'lık kesimin içerisinden bir koalisyon görüşmesinin çıkmasıydı. Ancak muhatapları bu konuda sıcak bir yaklaşım göstermedi. Bizim yaklaşımımıza karşı el uzatılmayışına karşı bir tepki var. Bundan dolayı da bundan sonraki süreç artık iki tane büyük siyasi parti, yani AKP ve CHP bu sürece bir dur demesi lazım. Bundan sonraki süreci değerlendirmek lazım. Daha fazla Türkiye'yi hükümetsiz bırakmamak lazım" şeklinde konuştu.

        MUHARREM İNCE: BENİM GÖNLÜM AKP İLE KOALİSYONDAN YANA DEĞİL AMA...

        CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Koalisyonu kurmak kolay iştir, koalisyonu yıkmak zor iştir. İlkelerinizle, prensiplerinizle çeliştiğiniz zaman yıkmak istersiniz ama yıktığınızda da millet size bedel ödetir. Onun için ince eleyip, sık dokumak lazım. Benim gönlüm AKP ile bir koalisyondan yana değil. Ama partimin yöneticileri ne karar verir, zaman neyi gösterir ona bakarız" dedi.

        Genel merkeze gelişinde, gazetecilerin, "TBMM Başkanlığı seçimine" ilişkin sorusunu yanıtlayan Muharrem İnce, "Meclis Başkanlığı seçiminde, CHP beceriklidir, şanslıdır. Geçmişte 49 milletvekilimiz vardı, Hikmet Çetin'i seçmiştik. Umarım yine ikinci parti olmamıza rağmen, biz seçeriz" diye konuştu.

        İnce, "Koalisyonun hangi partiyle kurulabileceğine" ilişkin soru üzerine de şunları kaydetti:

        "Geçmişte DYP, SHP koalisyonunda ben partinin ilçe yöneticisiydim. Kızılay'da milletvekilimiz dövülmüştü, İnsan Hakları Bakanımıza yargısız infaz yaptırmışlardı. İstanbul Emniyet Müdürü hükümet ortağı olan SHP'ye meydan okumuştu. Koalisyonu kurmak kolay iştir, koalisyonu yıkmak zor iştir. İlkelerinizle, prensiplerinizle çeliştiğiniz zaman yıkmak istersiniz ama yıktığınızda da millet size bedel ödetir. Onun için ince eleyip, sık dokumak lazım. Benim gönlüm AKP ile bir koalisyondan yana değil. Ama partimin yöneticileri ne karar verir, zaman neyi gösterir ona bakarız."

        MUSA ÇAM: MESAJI İYİ ALGILAMALIYIZ

        İzmir Milletvekili Musa Çam da "Koalisyon için gönlünüzde yatan alternatif nedir?" sorusuna karşılık, seçimin mağlubunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti olduğunu ileri sürdü.

        Aldıkları yüzde 25'lik oyun da kendileri için tatmin edici olmadığını dile getiren Çam, seçmenin kendilerine verdiği mesajı iyi algılamaları gerektiğini ifade etti.

        Türkiye'nin hükümetsiz kalmayacağını, en uygununun kurulması için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini belirten Çam, İzmir'de örgütlerinin ve seçmenlerinin "AK Partisiz bir hükümet" istediğini söyledi.

        "Koalisyon tartışmalarının" hatırlatıldığı Ankara Milletvekili Levent Gök de CHP'li milletvekillerinin bugün Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile bir araya gelip, süreci değerlendireceklerini kaydetti.

        Gök, birbirine kenetlenmiş CHP grubunun, seçimden önceki taahhütlerini, vaatlerini ve yapacaklarını en iyi aktaracak şekilde, Kılıçdaroğlu'nun arkasında çalışmalarını yürüteceğini vurguladı.

        CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ise, gazetecilerin sorularını cevaplamadan Genel Merkeze girdi.

        İHA/AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ