Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbakan Davutoğlu vekillerle 50’şerli gruplar halinde bir araya gelecek

        Volkan YANARDAĞ/ANKARA

        Başbakan Davutoğlu, 7 Haziran seçimlerinde AK Parti listelerinden Meclis’e giren 258 milletvekili ile 50’şerli gruplar halinde bir araya gelerek “Hangi parti ile koalisyon yapalım” sorusunu soracak. Davutoğlu üç grupla yarın kalan iki grupla ise perşembe günü Genel Merkez’de buluşacak.

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim sonrası istişarelerine yeni vekilleri de dahil edecek. 7 Haziran seçimlerinde AK Parti listelerinden Meclis’e giren 258 milletvekili ile bir araya gelecek olan Davutoğlu, seçim sonuçlarını ve olası koalisyon seçeneklerini değerlendirecek. Meclis AK Parti grubu ile 50’şerli 5 grup halinde görüşecek olan Davutoğlu, “Hangi parti ile koalisyon yapalım?” sorusuna yanıt arayacak.

        MKYK’YA İFTAR

        Davutoğlu, yaklaşık 50 vekilden oluşan üç grupla yarın, kalan iki grupla da perşembe günü parti genel merkezinde bir araya gelecek. Yarın akşam partisinin MKYK’sını toplayacak olan Başbakan Davutoğlu, MKYK üyeleri ve eşleriyle oruç açacak. Perşembe günü de yeni seçilen 258 milletvekiline eşli iftar yemeği verecek.

        MECLİS BAŞKANLIĞI

        Günlerdir devam eden bu istişarelerin ardından Davutoğlu’nun kafasında, AK Parti’nin koalisyon yapacağı parti konusunda bir çerçeve oluşması bekleniyor. Bu süreçte, AK Parti’nin Meclis Başkanı adayı da belirlenecek. AK Parti kulislerinde, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, geçen dönemin Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı ile Meclis Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya’nın adı konuşuluyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ