Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Dengir Mir Mehmet Fırat: Destek için tüm grupları ziyaret edeceğim

        Esra YAZDIÇ DEMİR/ANKARA

        Meclis Başkanlığı için adaylığı kesinleşen ilk isim olan AK Parti kurucularından HDP Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, diğer parti gruplarından da destek beklediğini söyledi.

        HABERTÜRK’e konuşan Fırat, Meclis Başkanlığı için peşin görüşlü olmamak gerektiğini belirterek, “Bütün grupları ziyaret ederek destek isteyeceğim. Olur veya olmaz, bilemiyorum. Hiç kimsenin bir tahminde bulunabilmesi mümkün değil. Hakkımızda hayırlısı ne ise o olacaktır” dedi.

        Diğer partilerden tepki görmeyeceğini söyleyen Fırat duygusal davranacak AK Parti milletvekillerinin olacağını ve onlardan tepkiler gelebileceğini söyledi, “Bana tepki gösterenler de gerçek AK Partililer olmayacaktır” diye konuştu. ‘Erdoğan ile bir araya geldiğinizde kişisel anlamda bir tepki bekliyor musunuz?’ sorusuna Fırat, “Orada bir makamı temsil ediyorsunuz. Siyasetin gerekleri ne ise o şekilde davranmak gerekir. Tahmin ediyorum Cumhurbaşkanı da kişisel duygularını bir kenara atabilecek olgunluktadır. Biz de kişiselleştirmeden bir görüşme yapabiliriz” yanıtını verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ