Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "IMF'ye 'ümüğümü sık' dedin teslim oldun"

        Yanlış ekonomi politikası ülkeyi tıkamıştır. Ekonomiye yön veren temel politikalar çökmeye başlamıştır. Ekonomi büyüyen değil küçülen bir ekonomiye dönüşmüştür. Eskisinin altında üretim yapan daralan bir ekonomiyle karşı karşıyayız. İhracat miktarı düşüyor, hızı değil. Türkiye’de enflasyon kendisini hissettiriyor. Zam kararları hayat şartlarını olumsuz etkiliyor. Petrol fiyatları düşüyor ama Türkiye’de doğalgaza zam geliyor.

        Krizi yaşayacak olan vatandaştır. Çocuğuna giyim sağlayamayacak olan Türk vatandaşıdır. Bu insanlar kendi kaderine terk edilmiştir. Başbakan ümüğümüzü sıkarlarsa kabul etmeyiz diyordu. Şimdi ne oldu? IMF’nin işi ümük sıkmak. Sende gittin IMF’nin önüne ümüğümü sık dedin teslim oldun.

        AB ve ABD ayrı ayrı paket ilan etti. İMF'nin kapısına gitmediler. Hani Türkiye tüm bu ülkelerden sağlamdı? Gittikten sonra ne olacağını göreceğiz. Tedbir talep edilmeyecek. Devletin harcamaları. IMF'den gelecek para vatandaşa yaramayacak. Çiftçiler zor durumda, alıcı da yok. Narenciye üreticisinin malları para etmiyor. Coca Cola reklamlarında geçilmiyor. Her yerde cola reklamı var. Ama Türkiye'nin narenciye üreticisi sahipsiz bırakılmış durumda.

        Bu konulara dikkatinizi çekiyorum. Son günlerde ortaya çıkan önemli konu sağlık konusunda atılan adımların uzantısı olarak vatandaşlar eczaneye gidip ilaç almaya kalkınca güya kendilerine parasız verildiği söylenen sağlık hizmetinin bedelini de ödemeye zorunlu bırakılıyor. Vatandaşlar ilaç alayım diye eczaneye gidiyor. Nerede muayene olduysa oranın ücretini ödüyor.

        Doğalgaz zammı aileleri perişan etti. Bilecik’teki fabrikaları da zor duruma soktu. Bunlardan önemli bir kısmı kapandı kapanıyor. Yurtbay seramik üretimini durdurdu. Otosan gibi bir dev üretimini durdurdu. Lüleburgaz’dan Edip iplik üretimini durdurdu. 378 işçiyi çıkarttı.

        Denizli’de 15 tekstil fabrikası kapatıldı. Adıyaman’da 350 kişi işten çıkarıldı. Bir çok firma kota olduğu İMKB’ye işten çıkarma bildirimleri yapmaya başladı. Tersaneler çok ciddi işçi çıkarmaya başladılar. Son dönemde 6000 işçi işini kaybetti.

        ERGENEKON DAVASI

        Ergenekon davası... Kamuoyu artık eski ilgilisini kaybetti. Bu konuyu gündemden düşürmemeliyiz. Ergenekon davası en başından beri bizim cumhuriyet tarihinin en büyük itham mekanzimasını işleten süreçte ortaya çıktı. Bu dava hukuk adamalrının yetkili savcılarının, emniyet görevlilileirnin gayret göstermesi ile görülmüş bir dava değildir. Bu dava siyasi sipariş davasıdır. Tepeden inme davası. Bunlar uzun konuştuk. Bunu bir kitap halinde yazıp ortaya koyacağız. Neden bu dava canlı yayında 70 milyona izletilmiyor, neden?"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ