Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ERGENEKON DAVASI'NDA İLK TAHLİYE

        CNA MUHABİRİ SEDEF ŞENKAL DEMİR BİLDİRİYOR

        Mahkeme heyeti Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Mahmut Öztürk'ün tahliyesine karar verdi.

        Duruşmada sakin olduğu gözlenen Mahmut Öztürk uzun süren çarpraz sorgulara tutarlı yanıtlar verdi.

        Öztürk savunmasında''Benim ismim niye bu iddianameye konuldu anlayamıyorum. Bir zamanlar şeref ve onurumla yaptığım... Asker olmamdan dolayı buraya adım konuldu diye düşünüyorum'' şeklinde konuştu.

        Öztürk Ergenekon sanıklarından Muzaffer Tekin'in askerde komutanı olduğunu belirtti.

        TEKİN'İN İNTİHAR GİRİŞİMİ Tekin'in, Danıştay olayından sonra arandığını söylemesi üzerine, orman içinde bulunan kendi evinde kaldığını ifade eden Öztürk, ''Eşim arayarak, Tekin'in beni aradığını söyledi. Ben de yiyecek malzemesi alıp eve gittim. Kanlar içinde yerde yatıyordu. Bana, 'Masada not var. Sana bir şey olmayacak' dedi. 'Niye yaptınız?' dedim. Hastaneye gitmek istemedi. İntihara teşebbüs ettiği bıçağı da Zekeriya Öztürk'e verdim. Hastaneye gittiler. Ben hastanenin önüne gidince polisler gözaltına aldı. Jandarmaya gittik. Ankara'da sorgulandım. 3 gün sonra bırakıldım. Neye uğradığımı şaşırmıştım.''

        Tekin'in intihar girişiminden sonra bıçak dahil olmak üzere tüm malzemeyi bir torba içinde tutuklu sanıklardan Zekeriya Öztürk'e teslim ettiğini, Öztürk'ün de bu torbayı İsmail Eksik'e verdiğini anlatan Öztürk, suçun üzerine kalmaması için, Tekin'in beyanda bulunması amacıyla basından bir kameramanı aradığını öne sürdü.

        Ergenekon'da ilk dalga operasyonunda gözaltına alınan ve 17 ay tutuklu bulunan Öztürk'ün tahliyesi duruşma salonunda alkışlarla karşılandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ