Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Sancaktepe’den her gün 5 bin kişiye iftar sofrası

        HT GAZETE

        İnsanların birbiriyle kaynaştığı, yardımlaşma ve dayanışma duygusunun en üst düzeye çıktığı ramazan ayının manevi havasının, sosyal hayatta kendini hissettirdiği ilçelerden biri de Sancaktepe. Sancaktepe Belediyesi halka sunduğu hizmetlerle ramazan ayının daha huzurlu, güvenli ve bereketli geçmesinde önemli katkılarda bulunuyor. En başta yaz ramazanlarının vazgeçilmezi sokak iftarları ramazan boyunca büyük bir kaynaşmaya vesile oluyor.

        19 MAHALLEDE İFTARLAR DÜZENLENİYOR

        Sancaktepe Belediyesi tarafından hazırlanan iftar programı kapsamında, ramazan ayı boyunca 19 farklı mahallede kurulacak sokak iftarlarında vatandaşlara ve sivil toplum kuruluşlarına topluca iftar veriliyor. Dört çeşit yemek ve iftariyeliklerden oluşan mönü, iftar sofralarında ikram ediliyor.

        Ramazan ayı boyunca günde ortalama 4500-5000 kişi iftarını Sancaktepe Belediyesi tarafından hazırlanan sofralarda açıyor. Ramazanın manevi havasını tüm Sancaktepeliye taşıma amacında olduklarını söyleyen Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, bireysel ve toplumsal hayatta bu mübarek ayın tüm ilçede hissedileceğini, yerel yönetim olarak kendilerinin ramazanın ruhunu örselemeyecek kültürel etkinliklere imza atacaklarını söyledi.

        İFTAR SOFRASINDA BULUŞMA

        Erdem, ramazanın en önemli ayağının paylaşma ve yardımlaşma olduğunun altını çizerek, ihtiyaç sahiplerine iftar ve sahur yemekleri ulaştıracaklarını ifade etti. Ramazanın yaz aylarında olması münasebeti ile Sancaktepe Belediyesi iftar etkinliklerini açık havada yapıyor. Böylece, her mahalleli evinin hemen yakınında kurulan iftar sofralarında orucunu açabilme imkânına kavuşuyor. Aynı apartmanda, aynı sokakta oturup birbirini yeterince göremeyen insanlar aynı sofrada bir araya geliyor, bu sayede bir kaynaşma zemini oluşuyor. Başkan İsmail Erdem, “19 mahallemizdeki iftarlara tüm halkımız davetlidir” dedi.

        RAMAZAN KUMANYALARI İHTİYAÇ SAHİBİNE ULAŞTIRILIYOR

        Sancaktepe Belediyesi bu yıl ramazanda daha fazla aileye destek olmaya devam ettiğini bildirdi. Bölgede bulunan işadamlarının desteği ile oluşturulan ramazan kumanyaları muhtarlıklarca ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce tespit edilen ailelere ulaştırılıyor. Temel gıda maddelerinden oluşan kumanya paketi ramazan süresince kullanılabilecek ambalajlarında hazır olarak dağıtılıyor. Bu yıl daha fazla kişiye iftar ve sahur sofralarında destekçi olmaya çalışan Sancaktepe Belediyesi, hedefinin 10 bin olduğunu belirtiyor. Sancaktepe’de ikamet eden ve maddi durumu iyi olmayan ailelere sıcak yemek imkânı sunan Sancaktepe Belediyesi, yardıma muhtaç, hasta, sakat, yaşlı vatandaşların yemeğini kapılarına giderek teslim ediyor.

        AŞEVİNDE HİJYENİK İFTAR MÖNÜLERİ HAZIRLANIYOR

        Belediye aşevinde hijyenik koşullarda hazırlanan yemekler 12 ay boyunca sefertaslarına konarak mobil ekipler tarafından ihtiyaç sahiplerine evlerinde servis ediliyor. Aşevinde, gıda mühendislerinin belirlediği zengin ve sağlıklı mönüler, hijyen kurallarına uyularak titizlikle hazırlanıyor. Günlük kalori hesabını göz önüne alarak haftanın her günü değişik yemekler pişiren çalışanlara, bunun için özel bir programı hazırlanıyor. Dayanışma esası içinde elden teslim edilen yemeklerin dağıtımında, kimseyi rencide etmemek için gizlilik prensibi de dikkatle uygulanıyor.

        BAYRAMLIKLAR SEVGİ MAĞAZASI’NDAN

        Sancaktepe’de şehit, gazi, özürlü ve yetim çocuklar başta olmak üzere, 7’den 70’e ihtiyacı olan vatandaşların giyim ihtiyaçlarını karşılamak için açılan “Sevgi Mağazası” 365 gün hizmet veriyor. Bölgedeki hayırsever işadamlarının destekleriyle açılan mağazaya gelen vatandaşlar, Sevgi Mağazası kartıyla çorabından takım elbisesine kadar her türlü ihtiyacını karşılıyor. Mağazada ünlü markaların stantlarının yanı sıra kadın, erkek ve çocuk reyonları da bulunuyor. Ramazanla birlikte Sancaktepe’de bulunan tüm yetimler de tepeden tırnağa Sevgi Mağazası’ndan giydirilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ