Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Demirtaş’tan Kandil’e çağrı: Silahlar kesinlikle gündemden çıkarılmalı

        GAZETE HABERTÜRK-ANKARA

        HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Kandil’e silahların bırakılması konusunda ilk kez net bir çağrı yaptı. “KCK’lılar akıllı insanlardır” diyen Demirtaş, “HDP’yi zayıflatacak her hamlenin çözümü zayıflatacağını bilirler” ifadesini kullandı. Bugün TV’de canlı yayına katılan Demirtaş gündeme yönelik açıklamalar yaptı.

        ‘KCK İLE İLİŞKİMİZ YOK’

        Kandil ve HDP arasındaki bağın eleştirilmesine değinen Demirtaş, “Kandil ya da İmralı’yı dikkate almadan bir tek gün siyaset yapabilirler mi deniyor. Biz Kürt sorununun çözümü konusunda demokratik anlamda siyaset yapıyoruz. Çözüm olsun diye Kandil’le, Öcalan’la görüşmeler yapıyoruz. KCK ile bir vesayet ilişkimiz yok. Ama AK Saray’dan izinsiz AKP tek bir adım dahi atamıyor” dedi.

        ‘AKILLI İNSANLARDIR’

        “Silahlar kesinlikle gündemden çıkmalı” vurgusu yapan Demirtaş, KCK’ya da çağrıda bulundu ve “KCK yönetimi buna destek çıkmalıdır. KCK yetkilileri akıllı insanlardır. HDP’yi zayıflatacak her hamlenin çözümü zayıflatacağını bilirler. Madem silahlı mücadele olmayacak , biz de sorunu demokratik barışçıl yöntemlerle çözmek istiyoruz” yorumunu yaptı.

        İSTİKLAL MARŞI

        Meclis’teki yemin töreninde okunan İstiklal Marşı’na katılım olmadığı ve marşa yönelik bir tavır takınıldığı yönündeki söylemleri de değerlendiren Demirtaş, “Özel bir tepki yok. Biz de mırıldandık. Saygı gösterdik, ama bir zorlama olamaz. İstiklal Marşı’nın maneviyatını bilmiyor değiliz. Ancak okumayana da nasıl okumazsın denmemeli. Sonuçta hepimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin milletvekiliyiz” açıklaması yaptı.

        SUİKAST İDDİALARI

        Kendisine yönelik suikast iddialarına ilişkin Demirtaş, “Tüm bombalamalar, evimin basılması planlı işlerdir. Bugün karşınızda tesadüfen oturuyorum. Seçim sürecinde ortadan kaldırılmış olabilirdim” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ