Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri hafızlık eğitimi alabilecek

        ANKARA

        Bu öğrencilerde okula devam şartı aranmayacak. Bu sürenin bitiminde öğrencilerin okula devamları sağlanacak. Bu öğrenciler okula döndüklerinde, devam edemedikleri eğitim-öğretim yılına ait derslerden okul müdürünün sorumluluğu ve koordinesinde, alan öğretmenlerinden oluşturulacak komisyonca sınava alınacak. Başarılı olanlar bir üst sınıfa devam ettirilecek.

        Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) hazırladığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmeliğe göre okul öncesi eğitim kurumlarında, günde 50’şer dakikalık aralıksız 6 etkinlik saati süre ile ikili eğitim yapılacak. Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında kayıtlar, temmuz ayının ilk iş gününde başlayacak. Kayıt işlemi, yerleşim yeri adres bilgileri esas alınarak e-okul sistemi üzerinden yapılacak. Şehit, harp malulü ve muharip gazi çocukları ile özel eğitime ihtiyacı olan çocuklar istedikleri okula nakli yapabilecek.

        Eğitim- öğretim yılında devamsızlık yapan ve herhangi bir dersten yıl sonu puanı 45’ten az olan öğrencilerin sınıf geçmesi veya tekrarına, öğretmenler kurulunda karar verilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ