Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Çarşı üyelerinin de yargılandığı dava ertelendi

        Çarşı üyelerinin de aralarında bulunduğu 35 kişi hakkında açılan davanın görülmesine İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmada 23 tutuksuz sanık ve avukatları hazır bulundu. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, CHP Milletvekilleri İlhan Cihaner, Aykut Erdoğdu, Eren Erdem ile eski CHP milletvekili Umut Oran da sanıklara destek olmak için duruşmaya katıldı.

        Sanık Bülent Ergenç'in kardeşi Dilek Uçar Ergenç duruşmada tanık olarak dinlendi. Tanık Ergenç, 1 Haziran'da halasının torununun düğünü olduğunu bu nedenle hep birlikte Tekirdağ'da olduklarını söyledi. Tanık Ergenç, "Tekirdağ Marmaris'te düğün salonundaydık. İstanbul'da değildik. Ben döndüm ağabeyim orada 3-5 gün daha kaldı" dedi.

        Bir önceki celse esas hakkında görüşünü bildirmesi için dosyanın kendisine tebliğ edildiği duruşma savcısı Abdullah Mirza Coşkun, sanıklardan Arda Mutlu Doğan'ın aramalarda ele geçirilen Blow Magnum F 06 model tabanca hakkında firmadan bekledikleri yanıtın henüz gelmemesi sebebiyle mütalaasını hazırlayamadığını belirtti.

        Sanık avukatları yalnızca bir sanığın lehine olabilecek bir hususun araştırılmaması nedeniyle diğer sanıkların beraat hakkının engellendiğini öne sürerek mütalaanın bugün verilmesini istediler.

        Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Arda Mutlu Doğan'dan ele geçen silahın ne zaman üretildiğine ilişkin firmadan yanıt beklenmesine, cevabın gelmesi halinde dosyanın Cumhuriyet Savcısına gönderilmesine karar vererek duruşmayı 11 Eylül'e erteledi.

        Duruşmanın ardından sanıklar diğer taraftarlarla birlikte Beşiktaş marşları söyleyerek adliyeden çıktılar. Adliyenin önündeki meydana pankart açan taraftarla buluşan grup bir süre daha marş söyledikten sonra dağıldı.

        İDDİANAMEDEN

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, aralarında Beşiktaş taraftar grubu Çarşı'nın kurucu ve üyelerinin de bulunduğu 35 kişi şüpheli, 9 polis de müşteki olarak yer alıyor.

        İddianamede Beşiktaş'ta bulunan Başbakanlık Çalışma Ofisi'ni işgal etmeye çalışmakla suçlanan 35 şüpheli hakkında ''Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilmişti. Şüpheliler hakkında ayrıca ''Örgüt kurmak ve yönetmek, örgüte üye olmak, Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmak, Sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermileri taşınması ve bulundurulması, Görevi yaptırmamak için direnme, Kamu malına zarar verme" gibi suçlardan da 50 yıla kadar hapis cezaları istenmişti.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ