Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Boğaziçi Üniversitesi 148’inci Mezunlarını Uğurladı

        2014-2015 öğretim yılı öğrencilerinin mezun diplomalarını aldığı törende 913 lisans, 208 yüksek lisans ve doktora olmak üzere toplam 1121 öğrenci mezun oldu.

        Törenin bu yılki misafir konuşmacısı “ABD’nin en etkili 50 Türk’ü” arasında yer alan; Tiax LLC Başkanı bilim adamı ve girişimci Dr. Kenan Şahin oldu. Dr. Kenan Şahin’e Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından Fahri Doktora Unvanı takdim edilirken, 1993 yılı Mühendislik Fakültesi mezunu Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt, BÜMED Özel Ödülü’ne layık görüldü.

        Mezuniyet Töreni açılış konuşmasını gerçekleştiren Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu: “Eminim ki sizler payınıza düşen sorumlulukların sahibi olarak, nereye giderseniz gidin burada edindiğiniz bilgileri, değerleri yanınızda götüreceksiniz; toplumun ekonomik refahının yanı sıra sosyal ve kültürel esenliğine de katkıda bulunmaya çalışacaksınız. Bunu yaparken Boğaziçi’nden aldığınız değerlere, eğitime ve burada kurduğunuz dostluklara güvenin” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ