Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Torunlarını 5 yıl dedektif gibi iz sürerek buldu

        Öznur KARSLI /HABERTÜRK

        Babaanne Emine K. eşinden boşanan oğlu S.A.K’nın okutmadığı ve nerede olduklarını söylemediği torunlarını 5 yıl dedektif gibi iz sürerek yetiştirme yurtlarında buldu.

        KIZINI BAGAJDA GÖTÜRDÜ

        İkinci kez evlenen baba S.A.K. iddiaya göre iki çocuğunu da okula göndermedi, ve kızı Harika Yaren’e işkence etti. Bu sırada 12 yaşındaki oğlu Ahmet K.’yı (17) bir yetiştirme yurduna yerleştirdi. O günlerde 10 yaşında olan Harika Yaren’e (15) ise işkence ettiği iddia edilen baba, kızını araba bagajında Batman Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu Engellilerle Yaşam Merkezi’ne götürdü. İddiaya göre yurt yetkilileri Harika’yı kendinden geçmiş halde buldu. İstanbul’a dönmesi halinde ölebileceğini düşünerek küçük Harika’yı yurda kabul ettiler.

        BABAANNE İZ PEŞİNDE

        Babaanne Emine K. ise yıllarca torunlarını bulmak için diğer oğlu ile iz sürdü. Önce büyük torunu Ahmet’i Arnavutköy Çocuk Esirgeme Kurumu’nda buldu ve yurttan alarak yarıda bıraktığı eğitimine devam etmesi için liseye kaydettirdi. Ahmet, kız kardeşi Harika’yı bulmak için babaannesiyle bıkmadan usanmadan araştırma yaptı. Babaanne ve torunun, Harika’yı bulması 2014 yılının sonlarına doğru oldu. S.A.K.’nın Harika’nın Batman’da olduğunu söylemesi üzerine, Emine K. ile torunu Ahmet K. Batman yollarına düştü. Annesinin Harika’yı aradığını öğrenen S.A.K. ise öz annesini tehdit etti. Bunun üzerine S.A.K.’ya mahkeme kararı ile annesine 6 ay yaklaşmama cezası verildi. Emine K., Harika Yeren’i Batman Çocuk Yuvası’nda buldu. İki torununun da velayetlerini almak için Küçükçekmece 5. Aile Mahkemesi’ne ‘evlat edinme’ davası açtı.

        HARİKA’YA DA KAVUŞTU

        Mahkeme Harika Yeren K.’nın yargılama süresince tedbiren davacı Emine K.’nın yanında kalmasına karar verdi. Batman’a giden Emine K., Harika ile birlikte İstanbul’da ki evlerine döndü. Ancak yaşadıklarının izinden kurtulamayan Harika Yaren, konuşmakta zorluk çekiyor, yüzü hiç gülmüyor. Harika’ya “En çok ne istiyorsun” diye sorulduğunda ise “Odadan dışarı çıkmak istemiyorum” diyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ