Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Zeyat ailesinin 8 ferdinin ölüm nedeni, 'karbonmonoksit'

        Doğubayazıt'a 20 kilometre uzaklıktaki Alıntepe Köyü'nde oturan Zeyat ailesinin yaşadığı evin geçen 11 Nisan günü kapısının açılmamasından komşuları şüphelendi. Kapıyı kırarak eve giren komşuları Abdulkadir Zeyat (45), eşi Antika Zeyat (43) ile çocukları Semra (17), zihinsel engelli Kenan (15), Özlem (12), Adem (10), Erdem (8) ve Miraç'ı (2) yataklarında cansız buldu. Güvenlik kuvvetlerine haber verilmesi üzerine evde yapılan ilk araştırmada, aydınlatmada kullanılan tüpgazlı lambanın zehirlenmeye neden olabileceği belirtildi.

        Ailenin tek çocuğu Kemal Zeyat (19) ise, İstanbul'a çalışmaya gittiği için kurtulduğu toplu ölüm oyalında hayatlarını kaybeden anne- baba ve 6 çocuğun cesetleri otopsi için Erzurum Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Zeyat ailesi, yapılan otopsi ardından Alıntepe Köyü'nde gözyaşları arasında yan yana açılan mezarlarda toprağa verildi.

        Ailenin yediği tavuktan veya karbonmonoksit gazından zehirlendiği olasılığı üzerine Adli Tıp Kurumu'nda uzmanlar, Zeyat ailesinin 8 ferdinden aldığı örnekleri detaylı incelemeden geçirdi. Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporda, Abdulkadir Zeyat ve eşi Antika Zeyat ile 6 çocuğunun karbonmonoksit gazı zehirlenmesi sonucu öldükleri saptandı. Kurumun hazırladığı rapor, olayla ilgili soruşturmayı yürüten Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

        Öte yandan doğalgaz, gaz yağı, benzin, tüpgaz, kömür ve odun gibi yapısında 'karbon' bulunan yakıtların yanması veya tam olarak yanmaması sonucunda oluşan dumanda bulunan karbonmonoksit gazı, tatsız, renksiz, kokusuz olduğu için 'sessiz katil' olarak nitelendiriliyor.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ